Teaterschnitzel

Teaterschnitzel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Mad igen

Indsendt :

Ingredienser:
2 store (ca 600 gram hver) svinemørbrad
2 æg
 Rasp
 Salt
 Peber
 Smør til stegning
 
 Dreng":
1 citron
1 glaskapers
 En lille dåse benfri sild
 Revet peberrod
 
 Tilbehør:
 fx brasede kartofler og dampede ærter.
 
Opskrift:
Teaterschnitzel er den klassiske Wienerschnitzel lavet af svinemørbrad i stedet for skinke- eller kalveschnitzel udskæring. Mørbrad er mere saftigt og mørt og schnitzlen bliver et hak eller to mere lækkert.

Mørbraderne trimmes for sener og bimørbrad. Afskåret kød kan fx anvendes til en wok ret.

Skær mørbraderne over på midten, "vej" dem evt over en finger for at finde den vægtmæssige midte hvis alle schnitzler ønskes lige store.

Skær med skarp kniv på langs af mørbradstykket ca 1½ cm fra den ene side og ned så der er ca 1½ ned til bunden (skær ikke huller eller igennem). Skær vandret ind under kødet så der igen kommer en 1½ cm tyk bund, fortsæt til du har et fladt stykke kød der er ca 1½ cm tyk. Bank stykket med kødhammer på begge sider til passende tykkelse. Bemærk at hver schnitzel bliver en rund sag på ca 20 cm i diameter hvorfor der kun kan være 1 på en almindelig pande. Skal man lave nogle stykker, kan man evt sætte de færdigstegte schnitzler i en 80 grader ovn.

Hæld rasp ud på en passende tallerken. Pisk æggene med en gaffel fx i en dyb tallerken. Dyb schnitzlen i æggemassen, læg den på raspen og krydder med salt og peber og vend derefter schnitzlen et par gange i raspen.

Steg schnitzlen i smør på en flad pande ved mellemvarme til den er gylden og gennemstegt.

"Dreng":
Vask citronen og skær den i ca. 1 cm tykke skiver. Lav en rede af revet peberrod på citronskiven og drys kapers i reden. Læg 2 benfri sild i kryds på toppen.

Anret schnitzlerne med en "dreng" på hver. Klassisk tilbehør er brasede eller råstegte kartofler og dampede fine ærter. En rødvinsbaseret svampeflødesauce kan sætte prikken over i'et.

"Herremiddag" - man kan selv bestemme størrelsen på schnitzlen vælger man mørbrad på ca. 450-500 gram, kan en schnitzel uden de store problemer komme op i fuld pandestørrelse ca. 26 cm. i diameter men bør nok følges af 2 "drenge" pr schnitzel.


karakterer:
Opskriften er vist 7924 gange,
og udskrevet 95 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu