Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Sprøde bådkartofler (Heston kartofler)

Sprøde bådkartofler (Heston kartofler), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : FTO

Indsendt :


Sprøde bådkartofler (Heston kartofler), billede 4 Sprøde bådkartofler (Heston kartofler), billede 1 Sprøde bådkartofler (Heston kartofler), billede 2 Sprøde bådkartofler (Heston kartofler), billede 3
Fotograf: FTO  

Ingredienser:
600 g.asparges kartofler
 


Opskrift:

Forkog rigeligt vand i en stor gryde.
Skal koge ordentligt.
Kom salt i vandet.

Skær kartoflerne i passende både.
Kom dem i det kogende vand.
Skru ikke ned for varmen.
Sæt klokken til at kartoflerne er bløde yderst men lidt hårdere inden i. Det vigtigste er at de er bløde udenpå, da dette 'trick' ikke fungerer hvis de ikke er bløde.
Aspargers kartofler ca 7 minutters kogetid.

Når færdig kogt, køles kartoflerne helt ned i en masse koldt vand.
Lad dem stå og køle helt helt ned.
Her kan de stå i lang tid, så derfor kan de laves klar på forhånd.

Tænd ovnen i god tid på varmluft ca 230grader.

Hæld vandet fra gryden.
Kom godt med god olie i gryden og salt, og eventuelt tørrede urter eller andet.
Rør godt rundt med en stor plastik grydeske.
Der skal moses lidt og ødelægges. Dog uden at mose dem fuldstændigt.
Eventuelt mos et par både, men alle bør få lidt hakker.
Det er oliemosen som bliver sprød. Pas på at der er nok olie i massen.

Hæld alt på en bradepande med bagepapir. Ikke tykke ildfaste forme osv.
Steges i alt fra 20-40+++minutter til de er godt sprøde og lidt mørke i farven. Mørkere end man tror!!!
Åbne ovnen et par gange og luft for fugtigheden, mens kartoflerne måskes vendes lidt i. Åpne og vend oftere hvis man har mange kartofler, samtidig som stegetiden forlænges.
Man mærker ganske tydeligt når de begynder at blive sprøde nok, når man vender i dem, fordi da hænger de ligesom sammen pga mosen er blevet sprød.

Serveres med dressing til.
Passer godt til alt.
Knas knas




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 1497 gange,
og udskrevet 11 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu