Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Dampet rokkevinge med hollandaise

Dampet rokkevinge med hollandaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :


Dampet rokkevinge med hollandaise, billede 4 Dampet rokkevinge med hollandaise, billede 1 Dampet rokkevinge med hollandaise, billede 2 Dampet rokkevinge med hollandaise, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.rokkevinge
 salt
2 dl.vand
1 dl.hvidvin
 
 Hollandaise:
400 g.Smør
0.5 dl.Vand
4 Æggeblomme, pasteuriseret
 Salt
 Peber. hvid
0.25 Citron, saften heraf
 
 Tilbehør:
1000 g.kartofler
4 tomater
125 g.kogte rejer
 
 Pynt:
 dild
 


Opskrift:

Rokkevingen skæres i portionsstykker som lægges i en gryde eller dyb pande. drys med salt og hæld vand og hvidvin ved. Bringes i kog og dampes i ca. 12 minutter.


Hollandaise:
Smelt smørret og lad det køle af.
Æggeblommer og vand piskes til cremekonsistens over svag varme. Tages fra varmen.
Tilsæt det smeltede afkølede smør, (uden valle) og pisk det lidt af gangen i æggemassen. Smag til med salt og peber, samt evt. lidt fond fra den ret der laves til.
Fond kan være kogelage fra den ret man laver.
Det er meget vigtigt at æggeblommerne piskes under meget svag varme, da de ellers vil blive ødelagt. Brug evt. vandbad. Saucen må ikke opvarmes yderlig da den vil skille.


Serveres med små kogte kartofler, flået tomat og lidt kogte rejer.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 1016 gange,
og udskrevet 21 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

hans  -  2007-05-06 19:06:25
føj for den lede