Dampet rokkevinge med hollandaise

Dampet rokkevinge med hollandaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :
Dampet rokkevinge med hollandaise, billede 4 Dampet rokkevinge med hollandaise, billede 1 Dampet rokkevinge med hollandaise, billede 2 Dampet rokkevinge med hollandaise, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.rokkevinge
 salt
2 dl.vand
1 dl.hvidvin
 
 Hollandaise:
400 g.Smør
0.5 dl.Vand
4 Æggeblomme, pasteuriseret
 Salt
 Peber. hvid
0.25 Citron, saften heraf
 
 Tilbehør:
1000 g.kartofler
4 tomater
125 g.kogte rejer
 
 Pynt:
 dild
 
Opskrift:
Rokkevingen skæres i portionsstykker som lægges i en gryde eller dyb pande. drys med salt og hæld vand og hvidvin ved. Bringes i kog og dampes i ca. 12 minutter.


Hollandaise:
Smelt smørret og lad det køle af.
Æggeblommer og vand piskes til cremekonsistens over svag varme. Tages fra varmen.
Tilsæt det smeltede afkølede smør, (uden valle) og pisk det lidt af gangen i æggemassen. Smag til med salt og peber, samt evt. lidt fond fra den ret der laves til.
Fond kan være kogelage fra den ret man laver.
Det er meget vigtigt at æggeblommerne piskes under meget svag varme, da de ellers vil blive ødelagt. Brug evt. vandbad. Saucen må ikke opvarmes yderlig da den vil skille.


Serveres med små kogte kartofler, flået tomat og lidt kogte rejer.


karakterer:
Opskriften er vist 3181 gange,
og udskrevet 74 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

hans  -  2007-05-06 19:06:25
føj for den lede