Ølgryde

Ølgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Jørgen

Indsendt :     

Ingredienser:
750 g.okseklump eller andet grydekød
0.5-1 dl.hvedemel
1 tsk.salt
1 tsk.peber
0.5 tsk.chilipulver
150 g.bacon i tern
500 g.brune champignon
4-5 store løg eller en stor portion små løg
 En bid Sellerirod (100-200 g)
 Et lille glas Tomatpuré
 En boks hakkede tomater
2-3 dl.Oksekraft eller tilsvarende fond
0.5 almindelig rød chili
5 dl.sødlig øl, f.eks. Blonde eller Stout
1 kvistfrisk Rosmarin
1 kvistfrisk Timian
3-4 laurbærblade
5-6 fedfrisk hvidløg
 Olie til stegning
 
Opskrift:
Den her gryde er perfekt en vinter søndag hvor man kan lave det hele klart om morgenen / formiddagen og lade retten stå og passe sig selv mens man laver noget andet, eller laver ingenting hvis man heller vil det.

Skær kødet i store tern ca. 3x3 cm
Bland mel, salt, peber og chilipulver i en frysepose eller i en skål og vend kødet i mel/krydder til alle tern er dækket.
Varm op en god slat olie (jeg bruger ca 1/2 dl olivenolie) i en stor jerngryde/stegegryde og brun kødet. Pas på så melet ikke bliver brændt men det skal blive godt brunet.
Tag kødet over i en bolle.
Rist svampene i samme gryde - gerne uden ret meget olie (melet på kødet vil suge det meste af olien). Hvis svampene er små kan de steges hele, ellers halveres de. Når svampene er blevet ledt brune teges de fra, gerne i samme bolle med kødet.
Skru ned for varmen og brun løgene; de må ikke blive for hårdt stegt. Store løg skæres i kvarte inde de steges, mens små løg godt må steges hele.
Når løgene er blevet pænt gyldne (5-10 minutter på middels varme) kommes tomatpuré i som svitses hurtigt indem der kommes en boks tomater i, samt kraft eller fond.
Kom kødet og svampene tilbage i gryden.
Kom ølet i.
Tilsæt fint hakket hvidløg og chili (jeg bruger det hele men er også glad i stærk mad, ellers fjernes kærnen og frøene så bliver det meget mildere - det her skal ikke som sådan være en spicy ret).
Lav en bouquet af Timian, Rosmarin og laurbærblade og stik den ned i gryden. Jeg plejer at lade hyssingen være så lang at jeg kan binde den om det ene grydehåndtag så er den nem at fiske op inden der skal spises.
Jeg stiller nu gryden med låg i stegeovnen på ca. 115 grader C, eller den kan stå og småsimre på komfuret. Det skal stå til kødet er godt mørt og sovsen er blevet mørk brun /sort, dvs. en 8-10 timers tid.

Fisk bouqueten op inden servering og smag til med salt og peber.

Serveres med en lækker kartoffelmos med fløde, og krydret med muskat, salt og peber og evt hvidløg.

Kom gerne noget bredbladet eller almindelig persille i mosen eller som drys over tallerkenen til sidst.





karakterer:
Opskriften er vist 6936 gange,
og udskrevet 91 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu