Pæretærte med smuldredej

Pæretærte med smuldredej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er Fryseegnet

Indsendt af : Wimmelmann

Indsendt :      Red :
Pæretærte med smuldredej, billede 4 Pæretærte med smuldredej, billede 1 Pæretærte med smuldredej, billede 2 Pæretærte med smuldredej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 Pære En pærer vejer ca. 100 gram renset vægt.
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Bland Mel, Kardemomme, Vanilje og sukker og bland sammen

Smuldr smørret i og pisk indtil smørret er i små stykker.

hæld olie i for at samle dejen.

Smør et tærtefad ca. 24 cm. i diameter og hæld ca. halvdelen af dejen i og fordel det let i fadet indtil bunden er skjult.

Skræl pærerne og skær dem enten i skiver eller små stykker af 2-3 cm, og fordel dem generøst oven på bunden. Hæld derefter resten af dejen på og fordel op til kanten.

Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft) og bag tærten i ca. 25-30 minutter.

Lad tærten køle af og nyd den med flødeskum eller creme fraiche.

Samme fremgangsmåde med æbler i stedet for pærer, dog med kanelsukker i stedet. Slut evt. af med et drys kanelsukker ovenpå.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Pæretærte

karakterer:
Opskriften er vist 15734 gange,
og udskrevet 248 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13587 (3235 kcal)
KJ pr. Pers. 3396 (808 kcal)
Vægt ialt 1099 gram
Vægt pr. Pers. 274 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1236 KJ (294 kcal)
Protein 2.4 gram
Fedt 15.7 gram
Kulhydrat 37.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu