Blomkål med mornay sauce

Blomkål med mornay sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : coco66

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
1 Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
5 dl. Mornaysauce 14% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Mornaysauce kan købes på papkarton med 5 dl.
200 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
lidt Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
evt. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
Opskrift:
Del blomkålen i buketter og kog dem i 4 min. Imens varmes saucen op.

Blomkålen hældes i en sigte til afdrypning, og lægges derefter i et fad.
saucen tages af varmen, og ca halvdelen af osten og lidt parmesan tilsættes.
Når osten er smeltet i saucen, hældes den over blomkålen, og det resterende revne ost drysses over. Evt kan drysses let med lidt rasp.

Stilles i ovnen på grill ca 10 min.

Kartofler og frikadeller kan serveres til.


karakterer:
Opskriften er vist 11373 gange,
og udskrevet 117 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6993 (1665 kcal)
KJ pr. Pers. 1748 (416 kcal)
Vægt ialt 1200 gram
Vægt pr. Pers. 300 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 582 KJ (138 kcal)
Protein 7.8 gram
Fedt 10.2 gram
Kulhydrat 4.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2020-09-13 21:57:00
Er dette en blomkålsgratin?