Lækker ret med rejer, ris og de bedste grønsager

Lækker ret med rejer, ris og de bedste grønsager , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Multifoodlover

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.pillede rejer
1.5 dl.Basmatiris
 vand
3 Peberfrugter
1 Chili (ikke for stærk)
10 Champignoner
 
 Krydderier:
 Salt
 Peber
 Hvidløgspulver
4 tsk.Gurkemeje
 
Opskrift:
HUSK OPTØ REJERNE I GOD TID!


Skyl risene. Sæt dem i gryden og kom vand i nok til at det dækker risene. Kom lidt salt i vandet.

Kog risen halvdelen af dens oprindelige kogetid. (se kogetiden på posen risen kom i)

Når risene er kogt halvt skyl den så i koldt vand.
Tøm gryden for vand og tilsæt solsikkeolie.

Hæld risene i og tilsæt 4 tsk gurkemeje og rør rundt indtil risene bliver lidt "sprøde" det tager ikke lang tid og skal være på det højeste på komfuret.


Læg låg på gryden og gå nu videre til rejerne og grønsagerne.

Skær peberfrugterne i strimler og champignoner i små stykker.

Hak chili i småt som muligt.

Steg det på en wokpande (højeste temperatur afhængig af komfur, hold øje du kan risikerer ag være nød til at skrue lidt ned) tilsæt herefter salt, peber, hvidløg (2 tsk hvidløg, 1 tsk peber, 1 tsk salt) rør godt rundt

Når grønsagerne begynder at blive en smule "bløde" tilsæt rejerne.

Tilsæt atter peber og hvidløg eller andet (efter lyst)

Når rejerne folder sig sammen og har fået en "stegt" farve tag da retten af komfuret

Find en lille skål og tallerken frem nu er det tid til at anrette.

Tag låget af risen. Kom en tilpassende mængde ris i skålen og mas risen ind mod skålens bund med en ske.

Hæv nu din tallerken og læg skålen med risen op mod tallerken (helt op) og vend skålen opad og tallerken nedad!

Risen er nu pænt formet som en cirkel midt på tallerken.

Herefter anretter du rejerne og grønsagerne rundt omkring efter lyst.

God appetit.





karakterer:
Opskriften er vist 1399 gange,
og udskrevet 39 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu