Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Romfromage

Romfromage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rom

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Romfromage, billede 4 Romfromage, billede 1 Romfromage, billede 2 Romfromage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
   
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 dl. Rom 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
  Pynt:
  syltet eller kandiseret frugt
   
Opskrift:
Husblas lægges til udblødning i koldt vand.
Piskefløden piskes til skum.
Æggehviderne piskes stive.

Æggeblommer og sukker piskes godt.
Bland det meste af flødeskummet og de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Der smages til med rom.

Den udblødte husblas smeltes i en lille gryde i det vand der hænger ved og røres i.

Fromagen fyldes i en skål eller i portionsglas og stilles i køleskab et par timer til den er stivnet.

Pyntes med resten af flødeskummet og syltet eller kandiseret frugt f.eks. kirsebærsauce.






karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (31 stemmer)

Opskriften er vist 152197 gange,
og udskrevet 4205 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6816 (1622 kcal)
KJ pr. Pers. 1704 (405 kcal)
Vægt ialt 564 gram
Vægt pr. Pers. 141 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1207 KJ (287 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 19.3 gram
Kulhydrat 11.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

morten  -  2019-04-13 18:42:50
Ubrugelig opskrift!!! husblas skal varmes for at smelte. tak for en ødelagt dessert

  -  2017-06-16 21:30:04
Hold lidt igen med husblas

Marianne  -  2016-09-23 12:42:48
Dejlig nem at gå til - smager fantastisk

Ida  -  2012-05-04 09:49:16
Husk at smag til med rom før husblas, da den ellers klumper

Irene  -  2011-02-02 08:55:47
Rigtig god og nem. Lidt meget rom efter min smag, kunne nok godt have nøjet mig med 0,5-0,75 dl. Men alt i alt - lovely! :-)

  -  2007-11-04 15:28:45
den er rigtig god og nem at lave