Romfromage

Romfromage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rom

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red:

Romfromage, billede 4 Romfromage, billede 1 Romfromage, billede 2 Romfromage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
   
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
1 dl. Rom 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
  Pynt:
  syltet eller kandiseret frugt
   
Opskrift:
Husblas lægges til udblødning i koldt vand.
Piskefløden piskes til skum.
Æggehviderne piskes stive.

Æggeblommer og sukker piskes godt.
Bland det meste af flødeskummet og de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Der smages til med rom.

Den udblødte husblas smeltes i en lille gryde i det vand der hænger ved og røres i.

Fromagen fyldes i en skål eller i portionsglas og stilles i køleskab et par timer til den er stivnet.

Pyntes med resten af flødeskummet og syltet eller kandiseret frugt f.eks. kirsebærsauce.


karakterer:
Opskriften er vist 172067 gange,
og udskrevet 4514 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6698 (1594 kcal)
KJ pr. Pers. 1674 (398 kcal)
Vægt ialt 565 gram
Vægt pr. Pers. 141 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1184 KJ (282 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 19.2 gram
Kulhydrat 10.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2022-01-23 17:36:11
Hvilken Rom bruger i?

Birte  -  2021-11-07 15:08:33
Dejlig og let fromage, men lidt for meget rom. Den vil smage bedre, hvis man nøjes med f.eks. 0,75 dl.

Marianne  -  2016-09-23 12:42:48
Dejlig nem at gå til - smager fantastisk

Ida  -  2012-05-04 09:49:16
Husk at smag til med rom før husblas, da den ellers klumper

Irene  -  2011-02-02 08:55:47
Rigtig god og nem. Lidt meget rom efter min smag, kunne nok godt have nøjet mig med 0,5-0,75 dl. Men alt i alt - lovely! :-)

  -  2007-11-04 15:28:45
den er rigtig god og nem at lave