Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ananasfromage II

Ananasfromage II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Frugt - Ananas

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Ananasfromage II, billede 4 Ananasfromage II, billede 1 Ananasfromage II, billede 2 Ananasfromage II, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2 dl. Ananasjuice. konserves 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
evt. Ananas. konserves 1 dåse ananas indholder ca 350 g. ananas drænet vægt.

1 skive ananas vejer ca. 40 gram
   
  Pynt:
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Ananas. konserves 1 dåse ananas indholder ca 350 g. ananas drænet vægt.

1 skive ananas vejer ca. 40 gram
   


Opskrift:

Æggeblommer og sukker røres godt.

Husblasen udblødes i koldt vand, tages op og smeltes over damp.

Ananassaft og citronsaft blandes i den smeltede husblas som derefter hældes i æggeblommerne. Der røres deri nu og da, til det begynder at blive jævnt.

Da vendes flødeskum og stiftpiskede æggehvider forsigtigt deri. Eventuelle ananasstykker tilsættes til sidst, når fromagen kan “bære”.

Fromagen hældes op og stilles koldt. Pyntes med flødeskum og ananasstykker.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (24 stemmer)

Opskriften er vist 111315 gange,
og udskrevet 4198 gange.


Energi:
KJ total 6240 (1485 kcal)
KJ pr. Pers. 1560 (371 kcal)
Vægt ialt 761 gram
Vægt pr. Pers. 190 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 819 KJ (195 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 13.7 gram
Kulhydrat 12.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anders  -  2016-10-01 09:13:25
Mange diskuterer, hvorvidt man kan anvende almindelige æg, det vil sige ikke pasteuriserede, eller ej. Fødevarestyrelsen gør på deres hjemmeside opmærksom på, at salmonella-bakterien ikke længere findes i danske æg. Uanset om det buræg (mærkeligt navn!), fra fritgående høns eller skrabeæg. Hvad man end vælger er der altså ingen fare, så længe man husker at købe DANSKPRODUCERET. Køber man æg i udlandet er faren for salmonella der til gengæld. Det bedste er, hvis man ikke selv har høns, at gå over til en ven eller nabo, som har høns, og købe nogle æg derfra. Vil man være helt sikker, så kan man fortsat købe de dyre pasteuriserede æg, men det er altså ikke nødvendigt, bare æggene er fra Danmark.


ananas fromage  -  2016-06-14 17:41:54
super fin opskrift, og især de blendede ananas ringe. nu har jeg også lavet citron fromage de sidste 35 år og har ALTID brugt friske æg, og aldrig blevet syg af det,og så smager det også meget bedre, v.h Eva Rose


Hanne  -  2014-09-18 10:53:48
Dette er den "rigtige" opskrift fra mormors tid. Brug endelig ikke frisk ananas der indeholder et enzym, som påvirker husblas,så den ikke vil stivne. (Men jeres færdige dessert kunne god være pyntet lidt mere indbydende). ;)


BSL  -  2013-07-18 13:08:36
Nu skal man bruge pasteuriseret æg fordi den ikke skal opvarmes. Så fy fy med alm æg


Hanne  -  2012-12-29 13:16:21
Ang. æg, da opskriften blev lagt på siden her (2002) var der ikke almindeligt endnu som i dag at bruge past. æg. Nogen spørger om dessereten ikke skal på, jo i opskriften står der "stilles koldt", nogle skal man bare lige læse opskriften ordenligt igennem. ;-)


Amalie Andersen  -  2012-01-08 15:46:18
Skal fromagen ikke stå på køl ? Syndes ikke jeg kan se det står nogle steder;)


Bettina 1965  -  2011-12-29 20:00:38
Så laver jeg denne dessert igen, igen :-) og jov det er bare MUMS med de blendede ananasringe, som kommer i til sidst, det kan klart anbefaldes.


Gurli  -  2011-06-25 15:20:06
Jeg blendede 3 ringe annanas og kom i til sidst og den blev rigtig god smager meget af annanas.....


Bettina 1965  -  2011-04-17 13:43:05
Nu er det jo ikke forbudt at " bruge hovedet ". Der står jo netop at desserten skal stå koldt, og det tager vel omk, en times tid før den er stivnet og klar til at spise :-) Og mht, til æggene, er det vel klart op til dig selv, hvad du ønsker og synes om. Jeg selv bruger altid friske øko æg, da jeg kan købe dem friske, her på landet :-)


  -  2011-02-03 16:02:15
Til : 2010-09-19 13:39:51 Hvis du kender "lidt" til køkkenet, burde du da vide, hvorlang tid det tager ca. +/- 10 min. Brug da rigtig ÆG. DU burde da skamme dig.


  -  2010-09-19 13:39:51
jeg mener at det er en skam, at lave sådan en opskrift uden at fortælle hvor længe den skal have. og hvorvidt æggene skal være pasturiserede. skam dig!


Signe  -  2008-03-24 23:07:16
Udfra erfaringer og research, kan jeg anbefale at det ananassaft man bruger i opskriften er kogt eller konserveret, da frisk ananas indeholder et enzym der vil nedbryde proteinet i husblasen/gelatinen.


Anne-Lone  -  2007-07-08 15:02:46
Den bedste til friskpressede juicer


  -  0000-00-00 00:00:00
frisk og smager godt af ananas