Ananasfromage

Ananasfromage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Frugt - Ananas

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Ananasfromage, billede 4 Ananasfromage, billede 1 Ananasfromage, billede 2 Ananasfromage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
6 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2 dl. Ananasjuice. konserves 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
evt. Ananasringe konserves 340g. 1 dåse Ananasringe indeholder ca. 565 gram / 350 gram drænet vægt.

Der er 8-10 Ananasringe i en dåse.

1 Ananasring vejer ca. 40 gram
   
  Pynt:
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Ananasringe konserves 340g. 1 dåse Ananasringe indeholder ca. 565 gram / 350 gram drænet vægt.

Der er 8-10 Ananasringe i en dåse.

1 Ananasring vejer ca. 40 gram
   
Opskrift:
Æggeblommer og sukker røres godt.

Husblasen udblødes i koldt vand, tages op og smeltes over damp.

Ananassaft og citronsaft blandes i den smeltede husblas som derefter hældes i æggeblommerne. Der røres deri nu og da, til det begynder at blive jævnt.

Da vendes flødeskum og stiftpiskede æggehvider forsigtigt deri. Eventuelle ananasstykker tilsættes til sidst, når fromagen kan “bære”.

Fromagen hældes op og stilles koldt. Pyntes med flødeskum og ananasstykker.





karakterer:
Opskriften er vist 175932 gange,
og udskrevet 5356 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6105 (1453 kcal)
KJ pr. Pers. 1526 (363 kcal)
Vægt ialt 753 gram
Vægt pr. Pers. 188 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 810 KJ (192 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 13.8 gram
Kulhydrat 11.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-02-02 21:03:41
Jeg er sikker på det ville have været en fin dessert hvis ikke jeg havde lavet den med friske Annanas. Massen ville ikke stivne, årsag min datter som er kok fortalte mig at friske annanas indeholder et emsym som nedbryder proteinet i gelatinen SÅ, FØLG OPSKRIFTEN OG BRUG ANNANAS FRA DÅSE.

  -   2021-03-06 13:44:52
UHA. Jeg har før haft salmonellla og blev indlagt, frygteligt!!!! det var via landæg fra naboen,jeg skal aldrig bruge landæg, til rå ting mere.:-)

  -   2021-03-01 16:17:50
Dejlig fromage og forholdsvis nem. Kan den laves dagen før den skal serveres

  -   2021-02-27 14:52:28
Når det er annanas på dåse er det ikke noget problem med husblas,det er kun når det er frisk annnas.

  -   2021-01-07 09:21:30
Det undre mig at der kan laves ananas fromage med husblas, da enzymet bromelin i ananas nedbryder proteinet gelatine i husblas?

  -   2020-12-29 10:24:44
Kan fromagen fryses og hældes i silikoneforme, så den kan serveres lidt flot ? I givet fald, bliver den så stiv, at den kan frigøres formene ?

  -   2020-10-24 23:22:03
Dem som blender annanasen, er det ud over det som står i opskriften eller er det bare set hele man blender ?

  -   2016-10-01 09:13:25
Mange diskuterer, hvorvidt man kan anvende almindelige æg, det vil sige ikke pasteuriserede, eller ej. Fødevarestyrelsen gør på deres hjemmeside opmærksom på, at salmonella-bakterien ikke længere findes i danske æg. Uanset om det buræg (mærkeligt navn!), fra fritgående høns eller skrabeæg. Hvad man end vælger er der altså ingen fare, så længe man husker at købe DANSKPRODUCERET. Køber man æg i udlandet er faren for salmonella der til gengæld. Det bedste er, hvis man ikke selv har høns, at gå over til en ven eller nabo, som har høns, og købe nogle æg derfra. Vil man være helt sikker, så kan man fortsat købe de dyre pasteuriserede æg, men det er altså ikke nødvendigt, bare æggene er fra Danmark.

  -   2016-06-14 17:41:54
super fin opskrift, og især de blendede ananas ringe. nu har jeg også lavet citron fromage de sidste 35 år og har ALTID brugt friske æg, og aldrig blevet syg af det,og så smager det også meget bedre, v.h Eva Rose

  -   2014-09-18 10:53:48
Dette er den "rigtige" opskrift fra mormors tid. Brug endelig ikke frisk ananas der indeholder et enzym, som påvirker husblas,så den ikke vil stivne. (Men jeres færdige dessert kunne god være pyntet lidt mere indbydende). ;)

  -   2013-07-18 13:08:36
Nu skal man bruge pasteuriseret æg fordi den ikke skal opvarmes. Så fy fy med alm æg

  -   2012-12-29 13:16:21
Ang. æg, da opskriften blev lagt på siden her (2002) var der ikke almindeligt endnu som i dag at bruge past. æg. Nogen spørger om dessereten ikke skal på, jo i opskriften står der "stilles koldt", nogle skal man bare lige læse opskriften ordenligt igennem. ;-)

  -   2012-01-08 15:46:18
Skal fromagen ikke stå på køl ? Syndes ikke jeg kan se det står nogle steder;)

  -   2011-12-29 20:00:38
Så laver jeg denne dessert igen, igen :-) og jov det er bare MUMS med de blendede ananasringe, som kommer i til sidst, det kan klart anbefaldes.

  -   2011-06-25 15:20:06
Jeg blendede 3 ringe annanas og kom i til sidst og den blev rigtig god smager meget af annanas.....

  -   2011-04-17 13:43:05
Nu er det jo ikke forbudt at " bruge hovedet ". Der står jo netop at desserten skal stå koldt, og det tager vel omk, en times tid før den er stivnet og klar til at spise :-) Og mht, til æggene, er det vel klart op til dig selv, hvad du ønsker og synes om. Jeg selv bruger altid friske øko æg, da jeg kan købe dem friske, her på landet :-)

  -   2011-02-03 16:02:15
Til : 2010-09-19 13:39:51 Hvis du kender "lidt" til køkkenet, burde du da vide, hvorlang tid det tager ca. +/- 10 min. Brug da rigtig ÆG. DU burde da skamme dig.

  -   2010-09-19 13:39:51
jeg mener at det er en skam, at lave sådan en opskrift uden at fortælle hvor længe den skal have. og hvorvidt æggene skal være pasturiserede. skam dig!

  -   2008-03-24 23:07:16
Udfra erfaringer og research, kan jeg anbefale at det ananassaft man bruger i opskriften er kogt eller konserveret, da frisk ananas indeholder et enzym der vil nedbryde proteinet i husblasen/gelatinen.

  -   2007-07-08 15:02:46
Den bedste til friskpressede juicer

  -   2005-01-01 01:01:01
frisk og smager godt af ananas