Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Italiensk rabarbertrifli

Italiensk rabarbertrifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Oprindelsesland : Italien - Italiensk - Italienske

Italien - Italiensk - ItalienskeIndsendt :


Italiensk rabarbertrifli, billede 4 Italiensk rabarbertrifli, billede 1 Italiensk rabarbertrifli, billede 2 Italiensk rabarbertrifli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kompot:
500 gram Rabarber renset vægt
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1 Kanel. stang kanelstang ca. 5 cm.
0.5 tsk. Ingefær, frisk
   
  Fyld:
100 gram Cantuccini (Italiensk mandelkage)
1 spsk. Madeira 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  creme:
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
25 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
150 gram Mascarpone Mascarpone er en mild, cremet friskost lavet af creme fraiche og fløde, har konsistens som creme fraiche 38%
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Citronmelisse, frisk
   
   


Opskrift:

Rabarber skæres i 2-3 cm stykker og kommes i en gryde. Sukker drysses over, og rabarberne står lunt, til de safter.

Flækket vanillestang, kanel og hakketingefær tilsættes. Rabarberne varmes langsomt op ved svag varme og koger i 5-10 minutter, til de lige er møre. Kompotten afkøles. Vanille- og kanelstangen fjernes efter afkøling.

Mandelkager knuses groft og stænkes med madeira. Trækker i ca. 1 time.

Æggeblommer, flormelis og vanillekorn piskes hvidt. Mascarpone piskes i ved lav hastighed. Fløde piskes til skum og vendes forsigtigt i cremen.

Kompot, fyld og creme anrettes lagvis i 4 portionsglas. Trækker 30 min. i køleskabet. Ved servering pyntes med citronmelisse.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (30 stemmer)

Opskriften er vist 140520 gange,
og udskrevet 4332 gange.


Energi:
KJ total 10104 (2405 kcal)
KJ pr. Pers. 2526 (601 kcal)
Vægt ialt 1070 gram
Vægt pr. Pers. 267 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 944 KJ (224 kcal)
Protein 2.7 gram
Fedt 12.2 gram
Kulhydrat 26.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gitte  -  2018-05-20 18:47:28
Det smager fantastisk. Jeg synes der kommer meget væde ved rabarberne. Bruger du alt det?


palmqvist2000  -  2013-09-04 00:50:22
Skal det være italiensk så prøv at udskifte madeiraen med en god Marsala


ulla  -  2010-04-14 10:22:27
Kan det være rigtigt at der skal bruges 150 g mascarpone. Jeg synes at det lyder af meget!


Charlotte  -  2010-03-11 19:54:58
En pragtfuld dessert " super velsmagende "


mette  -  2008-07-25 11:18:00
det smager bare super godt!


ingvild  -  0000-00-00 00:00:00
En underskøn dessert. Det er så englene synger. Kan stærkt anbefales