Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Rabarbertrifli

Rabarbertrifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 60 minutter

Indsendt :


Rabarbertrifli, billede 4 Rabarbertrifli, billede 1 Rabarbertrifli, billede 2 Rabarbertrifli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kompot:
500 gram Rabarber renset vægt
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.
   
  Fyld:
50 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
   
  Råcreme:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

De skyllede rabarberstilke snittes fint, drysses med sukker og står lunt, til de safter.

Kompotten varmes langsomt, koges sagte 10-15 min., til stilkene er møre og smages til med Vanila og tilsættes nonoxal.
Kompotten afkøles.

Råcreme:
Pisk æggeblommer flormelis og vanillesukker tykt og skummende. Pisk fløden stiv og vend den i æggemassen umiddelbart før servering.

Lige før serveringen kommes rabarberne over makronerne og hældes over med råcreme.

Tips:




Beskrivelse:
Dejlig forårsdessert



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (71 stemmer)

Opskriften er vist 190140 gange,
og udskrevet 7076 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hanne  -  2016-06-19 10:37:47
Google nonoxal og læs, hvad en professor skriver: Vi skal ikke anvende nonoxal, vi må godt spise rabarberstilke uden. Og med mælkeprodukter til rabarber er vi sikret endnu mere.


Beth  -  2016-05-28 08:32:19
Smager fantastisk. Har lavet den til flere hold gæster. Der blev spist op hver gang!


mnn  -  2012-06-11 11:46:05
ville ønske ar man kunne sende opskfiften til ens mobil..


Ellen  -  2012-05-08 10:10:41
Super lækker dessert. Den får et stort 10 tal af mig.


know it all  -  2011-06-21 00:46:49
Hvis du lige holder musen over nonoxal i opskriften, får du en lille historie om hvad det er.


Elin48  -  2010-05-25 18:36:39
istedet for nonoxal kan man bruge natron


Marianne  -  2008-05-17 10:41:09
Super lækker dessert. Min mand kan ellers ikke lide rabarber, men denne faldt i god jord:-)


anna flader  -  2008-04-29 18:38:30
en perfekt desert oven på noget lækkert kød


Per  -  2008-04-28 23:06:38
Nonoxal er ikke nødvendig, hvis det kun er en enkelt gang om året du spiser rabarber, men du kan ret tydelig mærke det på dien tænder hvis du ikke bruger det. Nonoxal kan købes i de fleste supermarkeder så jeg kan ikke se nogen grund til ikke at bruge det.


Merete  -  2008-04-28 07:10:32
er nonoxal nodvendig?


Winnie  -  2007-05-26 09:48:27
Nonoxal er et syreneutraliserende middel til rabarber og frisk spinat


spørgsmål  -  0000-00-00 00:00:00
hvad er nonoxal?