Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rabarbertrifli

Rabarbertrifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 60 minutter

Indsendt :


Rabarbertrifli, billede 4 Rabarbertrifli, billede 1 Rabarbertrifli, billede 2 Rabarbertrifli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kompot:
500 gram Rabarber renset vægt
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.
   
  Fyld:
50 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
   
  Råcreme:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1.5 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

De skyllede rabarberstilke snittes fint, drysses med sukker og står lunt, til de safter.

Kompotten varmes langsomt, koges sagte 10-15 min., til stilkene er møre og smages til med Vanila og tilsættes nonoxal.
Kompotten afkøles.

Råcreme:
Æggeblomme, sukker og Vanila røres godt. Flødeskummet vendes forsigtigt i.

Lige før serveringen kommes rabarberne over makronerne og hældes over med råcreme.

Tips:




Beskrivelse:
Dejlig forårsdessert



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (68 stemmer)

Opskriften er vist 182927 gange,
og udskrevet 6924 gange.


Energi:
KJ total 9776 (2327 kcal)
KJ pr. Pers. 2444 (581 kcal)
Vægt ialt 1085 gram
Vægt pr. Pers. 271 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 901 KJ (214 kcal)
Protein 1.2 gram
Fedt 9.3 gram
Kulhydrat 32.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hanne  -  2016-06-19 10:37:47
Google nonoxal og læs, hvad en professor skriver: Vi skal ikke anvende nonoxal, vi må godt spise rabarberstilke uden. Og med mælkeprodukter til rabarber er vi sikret endnu mere.


Beth  -  2016-05-28 08:32:19
Smager fantastisk. Har lavet den til flere hold gæster. Der blev spist op hver gang!


mnn  -  2012-06-11 11:46:05
ville ønske ar man kunne sende opskfiften til ens mobil..


Ellen  -  2012-05-08 10:10:41
Super lækker dessert. Den får et stort 10 tal af mig.


know it all  -  2011-06-21 00:46:49
Hvis du lige holder musen over nonoxal i opskriften, får du en lille historie om hvad det er.


Elin48  -  2010-05-25 18:36:39
istedet for nonoxal kan man bruge natron


Marianne  -  2008-05-17 10:41:09
Super lækker dessert. Min mand kan ellers ikke lide rabarber, men denne faldt i god jord:-)


anna flader  -  2008-04-29 18:38:30
en perfekt desert oven på noget lækkert kød


Per  -  2008-04-28 23:06:38
Nonoxal er ikke nødvendig, hvis det kun er en enkelt gang om året du spiser rabarber, men du kan ret tydelig mærke det på dien tænder hvis du ikke bruger det. Nonoxal kan købes i de fleste supermarkeder så jeg kan ikke se nogen grund til ikke at bruge det.


Merete  -  2008-04-28 07:10:32
er nonoxal nodvendig?


Winnie  -  2007-05-26 09:48:27
Nonoxal er et syreneutraliserende middel til rabarber og frisk spinat


spørgsmål  -  0000-00-00 00:00:00
hvad er nonoxal?