Tahiti vanilje stang el. 2 alm. Vaniljestænger1 Tahiti vanilje stang el. 2 alm. Vaniljestænger
4
dl.
Piskefløde4 dl. Piskefløde
150
g.
Mandler150 g. Mandler
Rom essens el. Mørk rom Rom essens el. Mørk rom
Opskrift:
Kog ris og vand et par minutter, skrsb kernerne ud at vaniljestangen, hæld mælken i og den tomme vaniljestang, bring langsomt i kog og kog til grøden er tilpas fast (husk den sætter sig når den bliver kold)
Sæt grøden på køl
Når grøden er kold, smuttes mandlerne.
Hak mandlerne, ikke for fint
Rør mandler, vaniljekorn og en 1/2 tsk rom i den kolde grød.
Smag til med sukker.
Pisk fløden, vend forsigtigt lidt grød i den piskede fløde. Kom fløden (Gem en smule) over i grøden og vend forsigtigt det hele sammen.
Smag til med vanilje, sukker og evt. mere fløde og rom.