Krabbekløer stegt i grøn karry og frisk peber

Krabbekløer stegt i grøn karry og frisk peber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ask

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.krabbekløer
3 spsk.sesamolie
2 stk.citrongræs
2 fedhvidløg
2 cm.ingefærd
4 stk.korianderrod
1 grøn chili
1 stilk frisk peber
1 grøn peberfrugt
2 forårsløg
1 spsk.grøn karrypasta
0.25 ds.kokosmælk
1 spsk.fiskesauce
1 tsk.honning
 Evt.lidt vand
 
0.5 lime
1 håndfuld friske koriander
 Jasminris
 
Opskrift:
Krabbekløerne skylles grundigt i rindende vand, og flækkes forsigtigt med en solid spiseske. Lad kløerne dryppe godt af i et dørslag, eller et viskestykke.

Bank citrongæs med bagkanten af en tung kniv, og skær dem i tynde skiver på skrå. Skær hvidløg i tynde skiver. Skræl ingefæren og skær den i tændstikker. Hak korianderroden fint. Skær chilien i tynde ringe. Pil peberkornene af stilken, og knus 1/4 af kornene.

Skær peberfrugten i strimler. Skær forårsløget i skrå skiver på ca. 1/2 cm.

Varm olien op i en støbejernswok. Svits citrongæs, hvidløg, ingefær, de knuste peberkorn og chili kort (må ikke branke). Tilsæt karrypastaen og steg den i par minutter. Tilsæt krabbekløerne og peberkorn, og steg i 2 minutter. Tilsæt kokosmælk, fiskesauce og honning. Dæmp varmen til middel, og lad det simre i ca. ti minutter under låg. Tilsæt lidt vand, hvis karryen er ved at koge tør. Når der mangler 3 minutter, tilsættes grøn peber og forårsløg.

Tilsæt saften fra en halv lime, drys med hakket korianderblade, og server med jasminris.





karakterer:
Opskriften er vist 2870 gange,
og udskrevet 87 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu