rørsukker + lidt til drys2 dl. rørsukker + lidt til drys
2.5
dl.
hvedemel + lidt til tærteformen2.5 dl. hvedemel + lidt til tærteformen
1
pose
frosne blåbær1 pose frosne blåbær
0.5
pakke smør + en klat til tærteformen0.5 pakke smør + en klat til tærteformen
Opskrift:
Denne blåbærtærte er super nem at lave og kræver kun 5 ingredienser, og så smager den syndigt godt!
Æg og rørsukker piskes sammen. Hvedemelet sigtes i og det hele piskes til en lind dej.
En tærteform smøres og drysses med lidt mel. Fordel dejen i formen med en kniv eller dejskraber.
De frosne blåbær spredes i et jævnt lag ovenpå dejen. Den halve pakke smør skæres i tynde skiver, som lægges henover blåbærene. Til slut drysses rundhåndet med rørsukker hen over tærten.
Tærten bages ca. 40 minutter i alm. ovn ved 175° C. Lad den køle af inden serveringen, og spis med creme fraiche, flødeskum, eller vanilleis.