Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Blåbærtærte med creme og marcipan

Blåbærtærte med creme og marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Blåbær

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :


Blåbærtærte med creme og marcipan, billede 4 Blåbærtærte med creme og marcipan, billede 1 Blåbærtærte med creme og marcipan, billede 2 Blåbærtærte med creme og marcipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdejsbund:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Creme:
2 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
300 gram Blåbær. frosne. usukrede
50 gram Ren rå marcipan
   
Opskrift:
Mørdejsbund:
Smørret smuldres i melet, sukkeret tilsættes og dejen samles med let hånd.

Rul dejen ud , så den passer til en tærteform (24 cm i diameter). Beklæd formen med dejen og klem den godt fast hele vejen rundt i kanten. Tærtebunden sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn på midterste rille og bages i 25 min.

Creme:
Flormelis, creme fraiche og æg piskes sammen.

Bærrene lægges i bunden af den bagte tærtebund, marcipanen rives henover og til slut fordeles cremen over og tærten bages ved 200 grader C. alm. Ovn i 15-20 minutter.

Tips:

Vi tører bordpladen med en fugtig karklud, hvorefter vi lægger et stykke witawrap på, den fugtige karklud er for at witawrappen skal blive på plads.

Dejen lægges herpå, og trykkes let ud, her kan du så vælge at lægge endnu et stykke witawrap over dejen, og dejen rulles ud.

Det øverste stykke witawrap fjernes, det nederste kan du nu tage fat i og bruge til at løfte dejen over tærtefadet, og dejen trykkes ud i hjørnerne inden witawrappen fjernes.

Fyldet kan kommes på den bagte bund som varm og kold, men bundene kan bages i god tid i forvejen.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 19241 gange,
og udskrevet 375 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14113 (3360 kcal)
KJ pr. Pers. 1764 (420 kcal)
Vægt ialt 1106 gram
Vægt pr. Pers. 138 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1276 KJ (303 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 19.2 gram
Kulhydrat 29.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu