Viggas græske kødboller

Viggas græske kødboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Vigga

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Kødboller:
500 g.hakket lam
1 æg
3 spsk.hvedemel
4 fedhvidløg
1 løg
1 tsk.salt
0.5 glaskalmata oliven
 Peber
 
 Tomatsovs:
1 løg
2 ds.tomater
4 soltørrede tomater
2 spsk.oregano
 honning
 salt
 peber
 olivenolie
 
 Kartoffelfad:
1 kg.Kartofler
1 løg
1 stor kvist rosmarin
1 bakke cherrytomater
1 Rød peber
200 g.feta
 olivenolie
 salt
 Peber
 
 Tzatziki:
2.5 dl.drænet yoghurt
1 agurk
1 fedhvidløg
 tørret mynte
 salt
 
Opskrift:
Hak 1 løg og 4 fed hvidløg fint. Udsten og hak oliven groft. Bland alle ingredienserne til kødboller, og form bollerne.

Vask kartoflerne, og skær dem i både. Halver løget og skær det i skiver. Smid løg og kartofler i et fad, og tilsæt olivenolie, salt og peber. Riv bladene af rosmarinstilken, tilsæt bladene til kartoflerne og bland det godt ammen. Sæt fadet i ovnen, ved 220 grader (skal have ca. 45 minutter).

Riv agurken på et groft rivejern, og riv hvidløget på et fint rivejern. Bland alle ingredienser til tzatzikien, og smag til med salt.

Hak et løg groft, og hak de soltørrede tomater fint. Sauter løget i olivenolie. De resterende ingredienser til tomatsovsen, og lad det simre i ca 20 minutter. Smag til med salt, peber og lidt honning.

Brun kødbollerne godt af i olivenolie. Læg kødbollerne op i tomatsovsen, og lad dim simre med i ca 15 minutter.

Halver cherry tomaterne, og skær peberen i tern af ca. 1 cm. Når kartoflerne mangler ca. 10 minutter, vendes tomater og peber i, og fetaen smuldres ud over fadet.


karakterer:
Opskriften er vist 2432 gange,
og udskrevet 53 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu