|
600 | g. | laks600 g. laks | 3 | dl. | kokosmælk3 dl. kokosmælk | 1 | spsk. | peanutbutter1 spsk. peanutbutter | 2 | | gulerødder2 gulerødder | | | 3 x ½ peberfrugt i gul rød og grøn 3 x ½ peberfrugt i gul rød og grøn | 1 | | lille rødløg1 lille rødløg | 1 | spsk. | Panang Curry paste1 spsk. Panang Curry paste | 0.5-1 | spsk. | fiskesauce0.5-1 spsk. fiskesauce | 0.5 | | lime Saft heraf0.5 lime Saft heraf | 2 | dl. | sorte ris2 dl. sorte ris | | | Salt Salt | | | |
| |
Sorte ris koges i 1 l. letsaltet vand i ca. 40 minutter.
Kokosmælk, peanutbutter og Panang curry paste opvarmes under omrøring i en gryde.
Når massen er jævnt udrørt, tilsættes skivede gulerødder, fintsnittet løg, ternede peberfrugter og fiskesaucen.
Sovsen koges op, og skal simre i ca. 15 minutter.
Laksen klargøres, og olie varmes på en pande.
Steg laksen på skindsiden, så 2/3 er stegt, og vend derefter.
Da laksefiletter ofte er tynde i den ene ende, kan det være svært at stege jævnt, så du må stege efter den tykkeste del.
Mens fisken steger færdig efter vending, kan du forsigtigt lirke skindene af stykkerne, så de er klar til servering.
Er der vand ved risene, hældes det fra, og risene hældes på et serveringsfad.
Læg laksestykkerne oven på risene.
Sovsen får et pift frisk lime, og smages til med salt.
Hæld så sovsen over laksestykkerne, og server.
Panang curry paste kan købes i Thai-butikker, men er en pasta af karry, citrongræs, hvidløg, limeblade, spidskommen, salt, chili & koriander.
|