hel kylling ca. 1400 gr.1 hel kylling ca. 1400 gr.
1
citron1 citron
1
stykke frisk ingefær1 stykke frisk ingefær
3
fed
hvidløg3 fed hvidløg
1
bdt.
koriander1 bdt. koriander
Ras el Hanut (marokkansk blandingskrydderi) Ras el Hanut (marokkansk blandingskrydderi)
1
spsk.
akaciehonning1 spsk. akaciehonning
1
kg.
løg - Rødløg og alm. løg1 kg. løg - Rødløg og alm. løg
Olivenolie Olivenolie
2
spsk.
Danablu ost2 spsk. Danablu ost
1
knsp.
safran1 knsp. safran
1
glas
vand1 glas vand
1
håndfuld rosiner1 håndfuld rosiner
2
kanelstænger2 kanelstænger
3
hele røde og grønne chilier3 hele røde og grønne chilier
2
spsk.
sesamfrø2 spsk. sesamfrø
25
g.
mandler25 g. mandler
Opskrift:
Kyllingen parteres og lægges i en skål.
Pres saften af citronen ud over kyllingen, og lad den hvile i 5-10 minutter.
Tilsæt revet ingefær, hvidløg, hakkede koriander, Ras el Hanut og akaciehonning.
​Vend kyllingen rundt i marinaden
​Lad det hvile i 10 minutter.
Skær rødløg og alm. løg i tern.
Svits løgene i olivenolie ved middelvarme i en gryde.
Kom kyllingen i og vend den rundt.
Kom rosinerne i en skål med lunkent vand, og lad dem bløde op.
Si vandet fra og kom dem i gryden med kyllingen.
​Kom 2 spsk. Danablu, safran og vand i gryden.
Lad retten simre i ½ time.
Kom derefter hele molevitten i en tagine, og top den med to kanelstænger og 3 friske røde og grønne chilier.
​Sæt taginen i ovnen i en time ved 180 grader.
Pynt retten med ristede sesamfrø og hakkede mandler.
Har du ikke en tagine, kan du bruge en stegegryde med låg eller en stegeso.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 10177 gange, og udskrevet 135 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider