Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lammetestikler i Sherrysovs

Lammetestikler i Sherrysovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke prøvet, men hvorfor ikke

Indsendt af : Sus M

Indsendt :



Ingredienser:
10 Lammetestikler
1 dl.Mel (gerne majs eller noget andet der kan jævne en sovs)
1 dl.Sherry
5 dl.boullion
1-2 dl.piskefløde
1 stk.Trøffel eller trøffelolie
 Salt
 Peber
 Rigelig smør
 Evt.lidt flydende honning
 
Opskrift:
Lammetestikler kan købes eller bestilles hos de fleste halal-slagtere, og de synes det er meget eksotisk, når en pæredansk kvinde peger på -og køber dem - eller endsige bestiller dem. Men jeg er ligeglad.
Når de ser, man ved, hvad det handler om, får de ofte lyst at dele opskrifter og ideer om andre mindre kendte delikatesser.

1. Lammetestiklerne skylles og lægges i en gryde med saltet vand, der snart koger. De skal dækkes til af vandet.
kog 5 minutter.
Derefter lægges de i iskoldt vand, så de bliver næsten kolde.

2. Med en kniv skrælles testiklerne (én af gangen): Et snit med kniv i den meget tykke og seje hinde, der omgiver hver kugle gør, at man nemt kan fjerne hinden (Der kan være flere, og de skal væk alle sammen)
Man ved, de er skrællede færdigt, når man står tilbage med den bløde beige/lyseøde kirtel tilbage - i ca hønseægge-størrelse.

3. Sovsen: I en lille gryde lægges en god portion smør, sherryen, og fonden. Dette koger heftigt ind et stykke tid. Nå det er godt reduceret hældes fløde og et skvæt trøffelolie i. Dette simrer så videre, mens lammebollerne gøres klar.

4. Testiklerne deles i halve, og de vendes grundigt i melet.
På en stor pande brunes godt med smør - ikke for hådt.
De melede halve boller lægges forsigtigt i smørret, saltes og pebres lidt evt små dryp af tøffelolie henover, og de steges ved jævn varme i 6-7 minutter på hver side, til de er dejligt lysebrune over det hele og virker fastere.

5. Sovsen smages til..... Den skal ikke være alt for salt eller stærk. Kødet har en meget mild smag, og den skal ikke helt overdøves. Hæld mere fløde i, hvis den er for kraftig.
Den kan sødes en anelse med honning, det giver et smukt finnish, synes jeg.
Et par teske fulde af majsmelet røres ud i lidt vand og tilsættes sovsen, så den jævner lidt - og husk, at den jævner endnu mere, når den hældes over bollene.

6. Når kødet er stegt, hældes sovsen over i panden, og det simrer bare 2 minutter, før det er færdigt.

I den originale opskrift, som jeg har modificeret, der høvles sort trøffel udover hver portion. Det havde jeg ikke "tid" til at købe, men jeg kan fortælle, at det smager himmelsk også uden det.

Serveres med kogte kartofler, og skal der være fest, så er det smukt at servere forskellige grillede grøntsager til også.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 2896 gange,
og udskrevet 45 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu