En hel optøet eller fersk kylling ca 1.4 kg En hel optøet eller fersk kylling ca 1.4 kg
En ligelig blanding af kartoffel rødbede pastinak persillrrod jordskok og gulerod. En ligelig blanding af kartoffel rødbede pastinak persillrrod jordskok og gulerod.
5
dl.
hvidvin5 dl. hvidvin
Salt Salt
Krydderier. Tørret blanding af hvidløg peber paprika persille og oregano. Krydderier. Tørret blanding af hvidløg peber paprika persille og oregano.
Opskrift:
Kyllingen gnides indvendig såvel udvendig med salt. Kan med fordel smøres med olivenolie inden. Skær rodfrugterne i tern eller hvad man synes er passende. Fordel rodfrugterne i et ildfast fad ca. 20 x 40 cm. Læg kyllingen ovenpå rodfrugterne i midten af fadet. Drys godt med krydderiblandingen på rodfrugter og kylling. Tilsæt en 1/2 liter hvidvin. Tilberedes i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min til en time. Serveres med en salat efter eget valg samt friskbagt rustik brød
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.7
(3 stemmer)
Opskriften er vist 2275 gange, og udskrevet 43 gange.
Kommentarer
Per W - 2016-02-05 13:05:45 Ja. I vores ovn er 60 min. nok. Men prøv dig frem - måske skal den have mere.
- 2016-01-10 18:25:07 Er 60 minutter nok?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider