hjortetakssalt (kan erstattes af bagepulver)0.25 tsk. hjortetakssalt (kan erstattes af bagepulver)
5
tsk.
vanilliepulver5 tsk. vanilliepulver
1
vanilliestang1 vanilliestang
375
g.
smør (saltet lurpak)375 g. smør (saltet lurpak)
1
æg1 æg
250
g.
sukker250 g. sukker
250
g.
mandler250 g. mandler
0.5
tsk.
salt0.5 tsk. salt
Opskrift:
Tag smør ud dagen før så den er blød.
Smut og hak mandlerne fint.
Pisk æg og sukker godt og tilsæt den bløde smør.
Skrab vanillien ud af stangen og mos det ned i en tsk sukker og tilsæt det til massen.
Sigt mel, vanilliesukker, bagepulver, hjortetakssalt og salt i lidt af gangen.
Når massen er ensartet og fast lægges den i køleskabet minimum 12timer.
Dejen tages ud og presses igennem kødhakkeren hvor stjerne pladen er monteret.
Strimlerne skæres ud og laves til ringe. Hvis muligt så sæt pladerne koldt 15-30min inden de sættes i ovnen.
Ovn: Varmluft 175*c
Tid: 8-12min alt efter ovnens størrelse og antal plader. De skal være jævnt gyldne.
Når de kommer ud skal de være helt kolde inden de kommes i dåser...