Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Kharouf bi limoun

Kharouf bi limoun, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Kharouf bi limoun, billede 4 Kharouf bi limoun, billede 1 Kharouf bi limoun, billede 2 Kharouf bi limoun, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Lammekølle u nøgleben Benet i lammekøllen udgør ca. 14 % af vægten
8 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Mynte, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
3.5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Citron, skal og saft heraf saften af 1 citron er beregnet til 0.4 dl eller 40 gram, hertil kommer 10 gram skal.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Paprika, edelsuss
   
50 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   


Opskrift:

Fjern overflødigt fedt fra lammekøllen. Skær små snit i lammekøllen og stik splinter af hvidløg heri.

Gnid lammekøllen med mynte, salt og peber. Bland yoghurt, citronsaft og skal samt olivenolie. Krydr med paprika og salt.

Kom lammekøllen i et ovnfast fad. Dæk med halvdelen af yoghurtblandingen. Steg i en 180 grader C. alm. ovn i 1½ time.

Når halvdelen af stegetiden er gået kommes resten af youhurtblandingen over. Kom ristede mandler på og drys med hakket persille.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (5 stemmer)

Opskriften er vist 19145 gange,
og udskrevet 331 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Sarah  -  2014-02-22 13:15:31
Den er virkelig god. Meget nem at lave og smager rigtig godt. Tusind tak :) Kan klart anbefales !!