Ingrids Klejner årgang 1955

Ingrids Klejner årgang 1955, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 80 stk.

SmåkagerRet : Småkager - Klejner

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseejnet

Indsendt af : Skærbye

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.hvedemel
3 g.hjortetaksalt
10 g.kardemomme
450 g.margarine
5 æg
600 g.sukker
2 dl.mælk
 
3 kg.palmin til kogning
 
Opskrift:
Margarinen skuldres i mel med hjortetaksalt og kardemomme
Æg, sukker og mælk røres, og alt æltes sammen.
Dejen skal hvile. (Jeg kommer den i køleskab)
Dejen skal rulles tyndt ud, skæres i strimler med en klejnespore-hjul og snoes til klejner.
Klejnerne hviler (helst til dagen efter) før de koges.

Palmin varmes op, og der kommes 5-6 klejner i fedtet ad gangen.
Når klejnerne er lyssebrune den på den ene side, vendes de med en gaffel. (Det går ikke lang tid før de skal vendes)

Klejnerne tages op på fedtsugende papir, gerne med en avis under

Tips:

Det er nogle super klejner som min mor lavede da hun gik på Selsø Centraleskolen år 1955 Jeg bruger altid denne opskrift, og får kun ros af alle





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Klejner

karakterer:
Opskriften er vist 3935 gange,
og udskrevet 74 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-12-25 18:03:20
Vi er glade for resultatet. Vi har dog nok fået ca. 400 stk ud af de nævnte mængder, og de har en god størrelse. Det eneste jeg har ændret, er at tilsætte revet skal af en (ubehandlet) citron.

  -   2018-12-14 11:51:54
Disse klejner er som de skal være !