Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pitabrød 06

Pitabrød 06, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Stk

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt af : Malene

Indsendt :





Ingredienser:
1 posetørgær
2.5 dl.lunken vand (30C)
7.5 dl.hvedemel
2 tsk.salt
1.5 spsk.olivenoile
 


Opskrift:

Start 4 timer før du skal bruge brødene, eller lav dem dagen i forvejen, og varm dem op i ovnen.

1. Mix tørgær, vand og 250 ml mel i en skål.
2. Lad det stå i 20 minutter til gærdet er aktivt. Der skal skabes skum og/eller bobler, så er gærdet aktivt.
3. Tilføj salt, oile og det meste mel og ælt i 5 minutter. Kan gøres på en køkkenmaskine, for nemheds skyld.
3a. Dejen skal være lidt klæbende når den er færdigæltet, men den skal ikke hænge fast i siden af skålen eller hænderne.
4. Løft dejen op af skålen og kom en smule olie i skålen, læg dejen tilbage og børst også lidt olie ud over dejen. Dæk dejen med husholdningsfilm.
5. Lad dejen stå i 2 timer, eller indtil den er dobbelt størrelse. Lad den stå i et skab eller en slukket ovn, så den ikke får træk.

6. Rul dejen ud på et meldrysset bord og tilføj lidt mel, hvis dejen er blevet for klæbrig.
7. Del dejen i 8 lige store boller og lad dem hæve i 20 minutter på køkkenbordet.
8. Rul bollerne flade som pitabrød. Gerne omkring 0,5-1 cm tykke.
9. Varm en pande op til høj varme og kom et tyndt lag olie på ved hjælp af køkkenrulle.
10. Når panden er helt gennemvarmet kommes en pita på, og den puffer hurtigt op. Så kan man vende den og den vil puffe op på den anden side også. Efter 2-3 minutter på hver side er de færdige.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 3821 gange,
og udskrevet 35 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu