Kom kikærterne i vand, så de er dækket plus 5 cm. Lad dem opbløde i 24 timer, kom ekstra vand ved løbende.
Efter 24 timer: Skyl kikærterne og dup dem med et rent viskestykke, så de er forholdsvis tørre.
Kom løg og hvidløg i en foodprocessor og blend til det er helt findelt. Kom alle de andre ingredienser i foodprocessoren og blend! Det er nødvendigt at skrabe siderne ned ofte.
Stop foorprocessoren når: Dejen er helt findelt, men ikke blevet til grød endnu. Tjek dette ved at forme en falafel med en ske, og se om den falder fra hinanden. Når den kan hænge sammen er dejen klar.
Lad dejen hvile 2 timer på køl, dækket med film.
Form herefter falaflerne med en ske og en hånd. Gør både ske og hånd fugtig, så slipper dejen lettest.
Tilbered dine falafler i ovnen v. 175 grader i 25 minutter, hvor du vender dem 1-2 gange.
Ellers kan du stege dem i olie på panden ved middelhøj varme i 5-7 minutter, hvor de vendes hyppigt.
Du kan også friturestege falaflerne i 170 grader varm olie i 5 minutter.
Server med ovnkartofler og tzaziki og salat, eller med pita, tzaziki og salat.
Kan spises kolde i madpakken dagene efter. De holder sig godt i køleskabet i et par dage i hvert fald.
Tip: Man kan erstatte kikærterne af en tilsvarende mængde på dåse (Cirka 2 dåser). De skal skylles grundigt inden brug, og så bruges på samme måde. En smule mere mel kan blive nødvendig.
Frisk persille kan erstattes af en mindre mængde frossen persille (Omkring ½-1 dl). Frisk koriander kan erstattes med stødt koriander (1 tsk)