Falafel 05

Falafel 05, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk

HovedretterRet : Hovedretter - Falafel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Malene

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.tørrede kikærter
2.5 dl.frisk persille
1 dl.frisk koriander
0.5 løg
5 fedhvidløg
2 tsk.stødt spidskommen
1 spsk.citronsaft
2 tsk.salt
1 tsk.peber
0.25 tsk.natron
1.25 spsk.fuldkornshvedemel
 
Opskrift:
Kom kikærterne i vand, så de er dækket plus 5 cm. Lad dem opbløde i 24 timer, kom ekstra vand ved løbende.

Efter 24 timer:
Skyl kikærterne og dup dem med et rent viskestykke, så de er forholdsvis tørre.

Kom løg og hvidløg i en foodprocessor og blend til det er helt findelt. Kom alle de andre ingredienser i foodprocessoren og blend! Det er nødvendigt at skrabe siderne ned ofte.

Stop foodprocessoren når:
Dejen er helt findelt, men ikke blevet til grød endnu. Tjek dette ved at forme en falafel med en ske, og se om den falder fra hinanden. Når den kan hænge sammen er dejen klar.

Lad dejen hvile 2 timer på køl, dækket med film.

Form herefter falaflerne med en ske og en hånd. Gør både ske og hånd fugtig, så slipper dejen lettest.

Tilbered dine falafler i ovnen v. 175 grader i 25 minutter, hvor du vender dem 1-2 gange.

Ellers kan du stege dem i olie på panden ved middelhøj varme i 5-7 minutter, hvor de vendes hyppigt.

Du kan også friturestege falaflerne i 170 grader varm olie i 5 minutter.

Server med ovnkartofler og tzatziki og salat, eller med pitabrød, tzatziki og salat.
Kan spises kolde i madpakken dagene efter. De holder sig godt i køleskabet i et par dage i hvert fald.

Tip: Man kan erstatte kikærterne af en tilsvarende mængde på dåse (Cirka 2 dåser). De skal skylles grundigt inden brug, og så bruges på samme måde. En smule mere mel kan blive nødvendig.
Frisk persille kan erstattes af en mindre mængde frossen persille (Omkring ½-1 dl). Frisk koriander kan erstattes med stødt koriander (1 tsk.)





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Falafel

karakterer:
Opskriften er vist 3512 gange,
og udskrevet 52 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu