Hjemmelavet falafel

Hjemmelavet falafel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Falafel

Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter

Oprindelsesland : Egypten

EgyptenFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red:

Hjemmelavet falafel, billede 4 Hjemmelavet falafel, billede 1 Hjemmelavet falafel, billede 2 Hjemmelavet falafel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kikærter
 Vand
 
 
 salt
 peber
0.5 tsk.gurkemeje (stødt)
2 spsk.hakket persille eller korianderblade (friske)
0.5 tsk.stødt koriander
0.5 tsk.cayennepeber
1 fedhvidløg
1 spsk.tahina
50 g."indmad" af et franskbrød, udblødt i vand
1 sammenpisket æg
 
 
 
50 g.hvedemel
 olie til stegning
 
 
Opskrift:
Sæt kikærterne i blød naten over. Lad dem løbe af i et dørslag.

Hak kikærterne to gange gennem kødhakkeren (hvis du ikke har en sådan, kan de rives gennem en råkostmaskine) og hæld pastaen i en skål.

Tilsæt alle ingredienserne - undtagen det sammenpiskede æg som tilsættes efter behov. Ælt farsen godt til den er blød, men sammenhængende.

Farsen trilles til valnøddestore kugler, som til slut trilles i melet. Olien opvarmes i en gryde, til den syder om en tændstik.

Steg falaflerne 3-4 min. - Pas på ikke at putte for mange i gryden ad gangen!

Lad dem dryppe af på noget køkkenrulle

Serveres med salat og pitabrød og evt. hummus.


karakterer:
Opskriften er vist 175911 gange,
og udskrevet 3678 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (166 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2023-07-26 19:28:04
Ta'ameya

Astrid  -  2012-10-30 12:44:13
Hvor mange bliver der ud af sådan en potion? :-)

Anita  -  2012-02-04 18:55:04
rigtig god opskrift, brugte rasp i stedet for indmad fra franskbrød

nogen?!?!?!  -  2010-09-24 20:21:40
det smager af noget jeg ikke har smagt endnu

bib  -  2010-08-25 21:33:59
Tahin/tahini/tahina er sesampasta. Det kan købes i velassorterede indkøbscentre og i etniske indkøbscentre.

hennymormor  -  2010-02-25 16:38:58
Hvad er tahina

Titti  -  2009-06-16 16:57:18
De smager fantastisk godt, som på restauranter

  -  2009-06-14 19:53:09
lyder spændende til en festaften, hvis man kan li noget krydret senere på aften

luigia32  -  2009-05-22 14:48:55
DEt smager bare som dem man køber, men bare friske.Total good opskrift

Katrine  -  2008-07-03 16:42:11
Jeg er netop kommet tilbage fra Egypten hvor jeg har boet og dermed spist en del falafel. I Egypten kommer de dog tit anis i. Glæder mig til at prøve opskriften her.

miiiq  -  2007-03-02 13:17:47
uhmm noget lækkerkt mad