Hjemmelavet falafel
Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter Oprindelsesland : Egypten Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt kikærterne i blød naten over.
Lad dem løbe af i et dørslag.
Hak kikærterne to gange gennem kødhakkeren (hvis du ikke har en sådan, kan de rives gennem en råkostmaskine) og hæld pastaen i en skål. Tilsæt alle ingredienserne - undtagen det sammenpiskede æg som tilsættes efter behov. Ælt farsen godt til den er blød, men sammenhængende. Farsen trilles til valnøddestore kugler, som til slut trilles i melet. Olien opvarmes i en gryde, til den syder om en tændstik. Steg falaflerne 3-4 min. - Pas på ikke at putte for mange i gryden ad gangen! Lad dem dryppe af på noget køkkenrulle Serveres med salat og pitabrød og evt. hummus. |
|
Opskriften er vist 175911 gange,
og udskrevet 3678 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (166 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2023-07-26 19:28:04 Ta'ameya Astrid - 2012-10-30 12:44:13 Hvor mange bliver der ud af sådan en potion? :-) Anita - 2012-02-04 18:55:04 rigtig god opskrift, brugte rasp i stedet for indmad fra franskbrød nogen?!?!?! - 2010-09-24 20:21:40 det smager af noget jeg ikke har smagt endnu bib - 2010-08-25 21:33:59 Tahin/tahini/tahina er sesampasta. Det kan købes i velassorterede indkøbscentre og i etniske indkøbscentre. hennymormor - 2010-02-25 16:38:58 Hvad er tahina Titti - 2009-06-16 16:57:18 De smager fantastisk godt, som på restauranter - 2009-06-14 19:53:09 lyder spændende til en festaften, hvis man kan li noget krydret senere på aften luigia32 - 2009-05-22 14:48:55 DEt smager bare som dem man køber, men bare friske.Total good opskrift Katrine - 2008-07-03 16:42:11 Jeg er netop kommet tilbage fra Egypten hvor jeg har boet og dermed spist en del falafel. I Egypten kommer de dog tit anis i. Glæder mig til at prøve opskriften her. miiiq - 2007-03-02 13:17:47 uhmm noget lækkerkt mad |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne