Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tikki Masala

Tikki Masala, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ukendt

Indsendt af : Malene

Indsendt :




Ingredienser:
2 tsk.salt
2 tsk.garam masala
2 tsk.spidskommen
1 tsk.koriander
1 tsk.paprika
1 tsk.gurkemeje
0.5 tsk.peber
0.25 tsk.cayenne peber
0.125 tsk.kardemomme
1 spsk.olie
500 g.kyllingebryst
 
2 spsk.oile
1 hakket løg
140 g.tomatpasta
4 fedfinthakkede hvidløg
1 stor spsk. revet ingefær
1 ds.hakkede tomater
4 dl.kokosmælk
2.5 dl.kyllingebullion
 
0.5 tsk.chili flager
2 spsk.frisk hakket koriander
 salt
 


Opskrift:

Start med at blande krydderierne i en lille skål: Salt, graham masala, spidskommen, koriander, paprika, gurkemeje, peber, cayenne pepper og kardamomme.

Skær kyllingen ud i mundrette bidder og kom dem i en skål sammen med olie og krydderier. Mix indtil krydderierne er lige fordelt over alt på kyllingen.

Varm en stor pande eller stegegryde op til høj varme. Når panden er varm steges kyllingen i olie. Sørg for at kyllingestykkerne bliver pæne og brune uden at brænde på.

Kyllingen skal kun stege i omkring 5 minutter, til det kun akkurat er stegt igennem.

Kom den brunede kylling i en skål og gem til senere.

Skru nu panden ned til middelhøj varme og kom de haakkede løg på. Steg løgene i resterne af krydderier og fedt fra kyllingen. Lad løgene stege i 5-7 minutter under omrøring.

Tilføj nu tomatpastaen til at koge panden af med. Selvom pastaen er tyk kan det godt lade sig gøre, hvis man rører flittigt i gryden. Efter nogle minutter begynder tomaten nærmest at karamelisere og så er det tid til at tilføje revet ingefær og finthakket hvidløg.

Det skal kun have godt et minut på panden hvor man rører rundt, så det ikke brænder på.

Nu tilføjes de hakkede tomater, og derved koges panden igen af. Når panden er kogt af tilføjes kokosmælken og kyllingeboullionen.

Vent med halvdelen af boullionen til senere, så du bedre kan tilpasse tykkelsen på sovsen.

Nu skal retten bare simre i 30 minutter. Efter de første 15 minutter tilføjes kyllingen med de safter som den har dryppet i skålen. Tilføj boullion løbende når sovsen bliver for tyk.

Når sovsen næsten er færdig tilføjes det friske koriander og chiliflagerne og retten smages til.

Hvis retten er for stærk, kan man tilføje ekstra kokosmælk. Hvis retten er for mild tilføjes flere krydderier.

Serveres med ris eller blomkålsris.

Kan tilberedes med blandet kyllingekød eller med kalkun.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 2346 gange,
og udskrevet 23 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu