Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rød linse Daal

Rød linse Daal, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ukendt

Indsendt af : Malene

Indsendt :





Ingredienser:
300 g.røde linser
 Vand
 Salt
 
 Olivenolie
2 hakkede løg
4 fedfinthakkede hvidløg
1 toppet spsk frisk reven ingefær
4 hakkede friske tomater
 Saften fra 1 lime (evt fra flaske)
1 spsk.spidskommen
1 spsk.koriander
1 tsk.gurkemeje
0.5 tsk.chiliflager
0.5 tsk.cayennepeber
1 tsk.rød karrypasta
 Salt
 peber
1 spsk.frisk hakket koriander
 


Opskrift:

Skyl linserne grundigt under rindende vand, kom dem i en gryde og dæk med vand, så der er vand cirka 1-2 cm højere end linserne. Tilsæt 1 tsk salt til linserne. Kog linserne i 20 minutter. Sørg for at røre i gryden jævnligt, da linserne nemt koger på bunden. Hvis du skulle løbe tør for vand, så tilsæt lidt hen ad vejen, men det er meningen, at linserne efter cirka 20 minutter er kogt til en tyk grød, hvor det ikke er nødvendigt at hælde vand fra.

Mens linserne koger varmes en pande op til middel høj varme. Kom 1 spsk olivenolie på og steg løgene blanke i cirka 5 minutter.
Tilsæt herefter spidskommen, koriander, gurkemeje, chiliflager, cayennepeber og rød karrypasta. Krydderierne steges af på panden og efter cirka 1 minut tilsættes også hvidløg og ingefær.
Når det hele har fået 1 minut på panden og alt har farve fra krydderierne tilsættes tomaterne sammen med en teskefuld salt. Det steges på panden ved middel varme indtil det er blevet kogt godt ud. Så tilsættes limesaften og blandingen simrer lidt på panden indtil linserne er kogt færdige.
Så hælder man blandingen fra panden sammen med linserne og der tilsættes salt og peber efter smag.
Når blandingen er stillet på bordet kan man komme friskhakket koriander på og lige røre imellem, det smager dejligt og ser flot ud.

Vi spiser retten med fladbrød, som kan bruges som ske, til at spise dahl'en med. Fladbrødene laver jeg af vand, fuldkornshvedemel, almindelig hvedemel og lidt salt. Ruller dem tynde og bager dem på en meget varm pande uden fedtstof.
Andre serverer dahl'en på ris eller med raita. Den kan også spises uden tilbehør, da linser mætter meget og længe.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 3899 gange,
og udskrevet 38 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu