Kylling filé i pesto bacon svøb

Kylling filé i pesto bacon svøb, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Diverse kylling

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : FTO

Indsendt :      Red :
Kylling filé i pesto bacon svøb, billede 4 Kylling filé i pesto bacon svøb, billede 1 Kylling filé i pesto bacon svøb, billede 2 Kylling filé i pesto bacon svøb, billede 3
Fotograf: FTO  

Ingredienser:
 Kød:
6 kylling filé
1 ds.rød pesto
18 bacon uden svær
 Smør eller olie
 Blandet groft pepper
1 fedHvidløg
 Smoked chili pulver eventuelt Smoked paprika
 Timian
 
 Kartofler:
1.2 kg.Asparges Kartofler
 God Olie
 Fin Salt
 
 Grønsager:
1 Rød Paprikafrugt
1 Gul Paprikafrugt
1 Grøn Paprikafrugt
1 stort Rødløg
1 Pastinak
1 Gulerødder
0.5 Sødkartoffel
 Salt
 Blandet peber
0.5-1 tsk.sukker
 Smør
 
 Tilbehør:
 Cremefraiche
 Brød
 
Opskrift:
Forberedelser:
Sprøde bådkartofler (Heston inspireret) Eventuelt se egen opskrift.

Forkog rigeligt vand i en stor gryde. Skal koge ordentligt. Kom salt i vandet. Skær kartoflerne i passende både. Kom dem i det kogende vand. Skru ikke ned for varmen. Sæt klokken til at kartoflerne er bøde yderst med lidt hårdere inden i. Det vigtigste er at de er bløde udenpå. Aspargeskartofler er det ca 7 minut. Når færdig kogt, køles kartoflerne helt ned i koldt vand. Lad dem stå og køle helt helt ned. Her kan de stå længe, så derfor kan de laves klar på forhånd. Tænd ovnen i god tid på varmluft ca 230 grader.


Kød:
Skær hver kyllingfilé ud i 3 strimler. Rens alt kylling for unødvendighedder. Smid kyllingerne op i en skål og hæld pestoen ud over, sammen med krydderier og hvidløg. Ingen salt. Miks det godt og lad det stå og marinere sig.


Grønsager:
Skræl og snit som var det til wok. Alt skal være i ca samme mængder. Men gerne mest rødløg og eventuelt rød paprikafrugt.


Tilberedning:
Kartofler:
Ca 30-40++minutter Hæld vandet fra kartoflerne. Kom godt med olie i gryden og salt, og eventuelt urter. Rør godt rundt med en stor plastik grydeske. Der skal moses lidt og ødelægges. Dog uden at mose dem fuldstændigt. Eventuelt mos et par både, men alle børe få lidt hakker. Det er oliemosen som bliver sprød. Hæld alt på et bradepande med bagepapir. Ikke tykke ildfaste forme osv. Steges i sikkert mindst 40+++minutter til godt sprøde og lidt mørke i farven. Gerne åbne ovnen et par gange og luft for fugt, mens kartoflerne vendes lidt i. Især hvis man har mange kartofler.


Kød:
Ca 10-15 minutter. Tag alle de små filéer og rul den enkelte direkte ind i et stykke bacon. Varm en stegepande godt op med en god klat smør. Steg kødet under kraftig varme, og skal vendes så lidt som muligt. Når baconen er okay sprødt/brunet efter et par minutter, stilles hele stegepanden gerne bare ind i ovnen og bages færdig. Men pas på kyllingen ikke bliver tør.


Grønsager:
Ca 5-10 minutter Varm en stor sortépande eller wokgryde med lidt smør. Kom sukker, salt og peber i smøren. Hæld så alle grønsager ned i og svits dem godt under høj varme. Hellere lidt bløde end for sprøde. Lad være med at rode konstant i grønsagerne, de skal svitses, ikke koges.

Serveres med ren cremefraiche som dyppe og friskhed. Og gerne noget brød til.

karakterer:
Opskriften er vist 18760 gange,
og udskrevet 149 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu