blandet ost (f.eks. gratineringsost)200 g. blandet ost (f.eks. gratineringsost)
Lidt
muskatnød Lidt muskatnød
5-10
skiver havati eller færre skiver af en stærkere ost5-10 skiver havati eller færre skiver af en stærkere ost
Opskrift:
Grøntsager skæres i tern og steges til de er bløde. Oksekødet brunes og krydres med salt og peber. Derefter tilføljes et par fede hvidløg og der hældes 140 g tomatpuré i + en skivs ketchup. Man kan godt putte flere grøntsager i.
For at undgå at det bliver tørt, hældes vand i og den får lov til at simre. Krydder med basilikum.
Til becermelsovsen laves der en opbagt sovs. Smør (f.eks. 50 g) smeltes, mel tilføjes og det piskes sammen. Mælk tilføjes lidt af gangen. Den blandet ost smeltes i, lidt muskatnød tilføjes og skiver af havati smeltes i. Antallet af skiver havati afhænger hvordan sovsen "føles" - den skal være god fyldig, men ikke for tyk. Afslut med salt og peber.
I fadet starter man med lidt kød som underlag. Derefter plader, kød og ost. Afsluttes med kød og et tykt lag ost. Efter den er lagt sammen, må den gerne trække længe.
Giv den 200 grader i forvarmet ovn i 20-30 min og lad den køle i 5-10 minutter før den serveres.