Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      BrugerserviceBlomkål og broccoli gratin

Blomkål og broccoli gratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Steen

Indsendt :Ingredienser:
2 fedhvidløg
50 g.smør
50 g.hvedemel
5 dl.skummetmælk
500 g.broccoli
75 g.cheddar ost cheddar
1 kg.blomkål
2 skivergammelt brød
2 stilke timian
25 g.mandel flager
 Olivenolie
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 180 °C. Snit hvidløget og sourter det i en gryde på et medium varme med smør. Når smørret er smeltet, tilsæt melet og gennemvarm det i et minut, derefter tilsættes mælken gradvist, og der røres indtil sovsen er glat. Tilsæt broccoli (skåret op først, hvis du bruger friske) og lad det simre i omkring 20 minutter, eller indtil broccoli er kogt mør, blend med en stavblender (tilføje en ekstra stænk af mælk til at løsne, hvis du bruger friske broccoli). Riv det halve af Cheddar i sovsen og smag til med salt og peber.
Arranger blomkål i en passende størrelse ildfast fad (skåret i buketter først, hvis du bruger frisk), hæld broccoli saucen over og riv den resterende Cheddar over. Blend brødet til en grov rasp i en foodprocessor, så tilsæt timian blade og mandler. Tilsæt lidt olie og en knivspids salt og peber, derefter spred det jævnt over blomkål og ost. Bages i 1 time eller til de er gyldne og kogt igennem.
Tip
Det er virkelig sjovt at lege med forskellige oste i denne ret og hvordan de smager og smelte. Det er også rart at prøve forskellige grøntsager i stedet for blomkål - for eksempel ville 2-3 cm bidder af knoldselleri, squash, kartofler eller porrer alle fungere. Prøv dig frem og se, hvad dine favoritter er - nogle grøntsager kan tage længere tid at lave end andre, så test med en kniv til at kontrollere de er kogt igennem før servering.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 8554 gange,
og udskrevet 102 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu