tomatpuré (140 g) koncentreret1 ds. tomatpuré (140 g) koncentreret
3
dl.
bouillon (1 terning i vand)3 dl. bouillon (1 terning i vand)
0.5
tsk.
Tabasco0.5 tsk. Tabasco
2
Laubærblade ved kogning2 Laubærblade ved kogning
Bechamelsauce: Bechamelsauce:
30
g.
smør/margarine30 g. smør/margarine
3.5
spsk.
hvedemel 3.5 spsk. hvedemel
5
dl.
kogende mælk5 dl. kogende mælk
1
dl.
fløde1 dl. fløde
salt salt
hvid peber hvid peber
1.5
tsk.
revet muskatnød1.5 tsk. revet muskatnød
200
g.
revet mild ost200 g. revet mild ost
Gratinering: Gratinering:
Tyndt lag rasp Tyndt lag rasp
50
g.
smør50 g. smør
Opskrift:
Kødsauce:
Svits det hakkede løg gyldent i smør/margarine tilsæt det hakkede kød og svits det med tilsæt derefter krydderier bouillon og tomatpuré og lad det små snurre i ca. 10 min.
Bechamelsauce:
Smelt smør/magarine i en gryde rør melet i og tilsæt derefter den kogende mælk lidt efter lidt kom krydderier revet ost og fløde i smag til med salt og hvid peber og lad det koge godt igennem.
-
Lasagne:
Smør et ovnfast fad med smøg/margarine. Læg lasagne kødsovs og bechamelsauce lagvis i fadet.
Det øverste lag skal være bechamelsauce. Drys med rasp og fordel smørklatter hist og pist.
Bagetid:
Ca. 35 til 40 min. ved 180 grader i varmluftsovn (200 grader i alm. ovn) på risten midt i ovnen til den er gylden og varm.
-
Tips:Forberedelsestid 20 til 25 min.
Tørret lasagne plader kan anvendes. Følg anvisningen på pakken.