Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Køkken-kokken-Casper´s langsomme Lammekølle

Køkken-kokken-Casper´s langsomme Lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja, men alt bliver spist

Indsendt af : Køkken-kokken-Casper

Indsendt :





Ingredienser:
 Lammekølle
3 hele hvidløg
 Oregano
 Paprika
 Rosmarin
 Timian
 Salt
 Peber
 Olivenolie
 Rødvin
 


Opskrift:

Med en skarp kniv stikker du lammekøllen og stopper den med et helt hvidløg samt en god mængde oregano.
Jeg plejer at lave "lommer" i Køllen, som jeg så derpå fylder ud med hvidløg og oregano.

Derpå tager du de sidste to hele hvidløg (Ikke fed) og presser ned i en skål. Dette skal blive til en mash, så når hvidløget er presset, tilsætter du olivenolie, oregano, Rosmarin og timian. Blandingen skal ikke være flydende, men have en god tyk konsistens, så den kan smøres på lammekøllen.

Du kan også med et godt resultat, vælge at smøre blandingen af hvidløg og olivenolie på køllen og derefter drysse dine krydderier over køllen og trykke det fast.
Du kan selvfølgelig vælge at bruge din egen sammensætning af krydderier (kebab krydderi er helt fantastisk, men pas på hvis du vil lave sovs af skyen, da den meget let bliver MEGET stærk).
Hvis du benytter fremgangsmåde nr. 2 skal køllen dryppes med olivenolie efter du har drysset et par lag af krydderierne på, så det kan side fast på køllen

Når du har krydret køllen hensættes den natten over i køleskabet.

Jeg vælger for det meste at bruge en stor stegeso til stegningen, men stegepose kan selvfølgelig også benyttes.
Du kan også vælge at pakke køllen ind i saltdej (2-3 cm tykkelse).

Køllen sættes nu i en alm. ovn på 70 grader og en god sjat rødvin (ca. 2 glas) tilsættes.

Køllen skal nu stå i ovnen i 30 timer, hvor du med nogle timers mellemrum drypper køllen med kødsaften/rødvinen (Du må self gerne sove... den klarer sig fint)

Efter ca. 20 timer er køllen ved at være meget mør og kan sagtens spises, men resultatet er fantastisk, hvis du giver den de sidste 10 timer.

Efter 30 timer er køllen nu så mør at en kniv ikke længere er nødvendig og nøglebenet kan fjernes ved håndkraft.

Det er desværre ikke muligt at uploade billeder til opskriften så i kan se resultatet, men det er ret lige til at gå i gang med, da køllen jo nærmest passer sig selv, så på med grydelappen og giv det et forsøg.

God fornøjelse og velbekomme.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 1823 gange,
og udskrevet 29 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu