|
6 | skiver | franskbørd6 skiver franskbørd | 25 | g. | smør25 g. smør | | | | 6 | blade | romaine salat6 blade romaine salat | 1 | tsk. | dijon sennep1 tsk. dijon sennep | 1 | spsk. | olivenolien1 spsk. olivenolien | | | Salt Salt | | | peber peber | | | | 6 | | afpudsede svinekæber6 afpudsede svinekæber | 1 | | løg1 løg | 1 | | gulerod1 gulerod | 0.25 | | selleri0.25 selleri | 5 | dl. | mørk øl 5 dl. mørk øl | 1 | | madæble1 madæble | 7 | kviste | timian7 kviste timian | 20 | | peberkorn20 peberkorn | | | Salt Salt | | | Olivenolie Olivenolie | | | | 6 | skiver | fersk foie gras6 skiver fersk foie gras | | | Salt Salt | | | peber peber | | | | 6 | | cornichoner6 cornichoner | | | |
| |
Kæber:
Start med kæberne ca. 3 timer inden der skal serveres.
Hak løg, gulerod og selleri, til små tern. Del æblet i fire.
Brun kæberne godt af i en støbejernsgryde. Tag kæberne op og sauter løg, gulerod og selleri. Kom kæberne tilbage, sammen med æble, timian salt og peber (Pas på med salt, da sovsen skal koges ind senere), og hæld øllen over.
Lad retten stå og småsimre i 2 timer. Hvis det er ved at koge tørt, tilsættes lidt mere øl eller vand.
Når kæberne er super møre, tages de op og holdes varme.
Si sovsen fra, og kog den ind på en pande, til en sirups agtig glace.
Salat:
Rør en dressing af sennep, olie, salt og peber.
Vend salatbladene forsigtigt i dressingen.
Franskbrød:
Smelt smørret på en varm pande. Steg franskbrøddet gyldent på begge sider, og læg det på fedtsugende papir.
Foie gras:
Krydr skiverne med salt og peber.
Varm en pande op til den er rygende varm. Skru ned for varmen og steg dem i et halvt minut på hver side.
Anretning:
Kom 2 spsk glace på en desserttallerken og kør det ud i en spiral, med bagsiden af en ske.
Byg et ”tårn” af smørstegt franskbørd, salat, svinekæbe og foie gras. Top med en cornichon.
|