hare (røvskudt af Lars fra Ødum)1 hare (røvskudt af Lars fra Ødum)
2
l.
sødmælk2 l. sødmælk
600
g.
bacon600 g. bacon
8
enebær8 enebær
2
bdt.
bredbladet persille2 bdt. bredbladet persille
2
bdt.
timian2 bdt. timian
8
laurbær blad8 laurbær blad
6
peberkorn6 peberkorn
2
løg2 løg
5
dl.
vildt fond5 dl. vildt fond
5
dl.
fløde5 dl. fløde
Sovs: Sovs:
den siede sky fra stegen den siede sky fra stegen
60
g.
kantareller60 g. kantareller
1
spsk.
tyttebær syltetøj1 spsk. tyttebær syltetøj
1
tsk.
brun farin1 tsk. brun farin
Opskrift:
Haren tø op, i sødmælk i et døgn og skylles og alle hinder fjernes og finpudses. ryg og køller skære fra resten kan bruges til fond
der lægges en bund på 6 stk. bacon og hare stykker lægges oven på.
hakket enebær oven på haren
sættes i en for varmet ovn 250c. i ca. 15 mim.
der efter tages ud og ovnen sænkes til 125c. haren tages op af bradepanden
der lægges en bund i bradepanden af persille, timian, laurbær, peberkorn og løg
skiver af bacon pakkes om alle stykker af hare så det dækker helt og lægges oven på urterne og vildt fond hældes ved
og sættes ind i ovnen igen og småsteger i ca. 2 timer for hver ½ time skal der hældes fløde over ca. 2 dl pr. gang
kødet tages ud, hvor det trækker i ca. 15 mim
si fonden og kassér urterne
til sæt kantareller tyttebær brunfarin i fond/sovs
jævnes og smages til med salt peber lidt mere brun farin, tyttebær og kulør efter behag
tilbehør: kartoffelmos, salat med figner og valnødder og groftbrød
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 7742 gange, og udskrevet 87 gange.
Kommentarer
Trine - 2015-01-01 19:53:04 fik den nytårs aften og den sovs er bar god
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider