godt marmoreret oksefilet2.5 kg. godt marmoreret oksefilet
Olivenolie Olivenolie
Hvidløgsolie Hvidløgsolie
Citronolie Citronolie
Krydderier Krydderier
Salt Salt
peber peber
Hasselbach kartofler Hasselbach kartofler
Opskrift:
Tilberedning på roterende spid på gasgrill over indirekte varme.
For at få det bedste resultat inden grillning skal stegen formes og snøres med bomuldsgarn, så den bliver så rund som muligt.
Pensl stegen med olieblandingen og drys med salt, peber og krydderier efter smag og behag.
Det er vigtigt fordi en oval steg får "overstegte" sider, som er tørre og seje.
I de fleste anvisninger skal man enten brune en sådan størrelse ved 225 C i 20 min og derefter 1 time og 10 min ved 175 C eller også voldstege i 50 - 75 min ved 300 C.
GLEM ALT OM DET !!
På gasgrill med låg og flere brændere placeres stegen mellem to brændere, låget lukkes og temperaturen stilles så tæt på 110 C som muligt. Kontroller at temperaturen holdes konstant.
2½ kg. snurrer i ca. 2½ time og ender med en kernetemperatur på ca. 55 C.
Lad stegen hvile i ca. 20 min inden udskæring. Resultatet er dybrøde og saftige (ikke dryppende) skiver som kan skæres i stykker med øjenbrynene.
Hasselbachkartofler og evt bønner og bearnaise går fint hertil sammen med en god rødvin eller godt godtøl.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 3389 gange, og udskrevet 65 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider