Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Helstegt oksefilet på roterende spid

Helstegt oksefilet på roterende spid, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Jens Rasmussen

Indsendt :





Ingredienser:
2.5 kg.godt marmoreret oksefilet
 Olivenolie
 Hvidløgsolie
 Citronolie
 Krydderier
 Salt
 peber
 Hasselbach kartofler
 


Opskrift:

Tilberedning på roterende spid på gasgrill over indirekte varme.
For at få det bedste resultat inden grillning skal stegen formes og snøres med bomuldsgarn, så den bliver så rund som muligt.
Pensl stegen med olieblandingen og drys med salt, peber og krydderier efter smag og behag.
Det er vigtigt fordi en oval steg får "overstegte" sider, som er tørre og seje.
I de fleste anvisninger skal man enten brune en sådan størrelse ved 225 C i 20 min og derefter 1 time og 10 min ved 175 C eller også voldstege i 50 - 75 min ved 300 C.
GLEM ALT OM DET !!
På gasgrill med låg og flere brændere placeres stegen mellem to brændere, låget lukkes og temperaturen stilles så tæt på 110 C som muligt. Kontroller at temperaturen holdes konstant.
2½ kg. snurrer i ca. 2½ time og ender med en kernetemperatur på ca. 55 C.
Lad stegen hvile i ca. 20 min inden udskæring. Resultatet er dybrøde og saftige (ikke dryppende) skiver som kan skæres i stykker med øjenbrynene.

Hasselbachkartofler og evt bønner og bearnaise går fint hertil sammen med en god rødvin eller godt godtøl.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 2840 gange,
og udskrevet 43 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu