Kejserblomkål

Kejserblomkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Søren

Indsendt :     

Ingredienser:
1 mellemstort blomkålshoved
500 g.hakket oksekød
4 løg
10 tomater mindst
200 g.smør
75 g.hvedemel
2.5 dl.mælk eller fløde
100 g.reven mild ost
 salt
 peber
 
Opskrift:
1. Tænd ovnen på 200 grader
2. Kog blomkålshovedet ca. 5 minutter
i letsaltet vand.
Tag det op og del det i store buketter.
Gem kogevandet!
3. Svits det hakkede oksekød med de ituskårne løg i halvdelen af smørret,
krydr med salt og peber.
4. Læg kødblandingen i bunden af et smurt ildfast fad og fordel de skivede tomater i et tykt lag.
5. Bag melet op med resten af smørret,
spæd med blomkålsvand og tilsæt mælk eller fløde. Vend blomkålsbuketterne heri og hæld det hele i et jævnt lag ud over tomaterne.
6. Drys reven ost i et tykt lag herover.
7. Stil retten i ovnen 200 grader til osten er brun og spruttende.





karakterer:
Opskriften er vist 11204 gange,
og udskrevet 159 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-08-20 13:41:46
Jeg brugte mælk til sovsen og brugte mindre mængde smør. Det er stadig en meget lækker ret, hvor man kan bruge nogle af de mange tomater fra drivhuset