Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gule ærter med tun, ærter+kogt hvidkål i estragon

Gule ærter med tun, ærter+kogt hvidkål i estragon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 15 Pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Gule ærter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : John BIrger Nielsen

Indsendt :





Ingredienser:
3 mellemstore løg skåret i små stykker
3 porrer skåret i skiver
1000 g.kartofler renset og hver kartoffel skåret i 4 både med skræl
2 tomater
1 grønt peber
3 stilkebladselleri
2 store gulerødder skrællet og skåret i skiver
450 g.champignon
1 iceberg salat skåret i 1 – 3 cm stykker, rod fjernet
1 hvidkål delt og skåret i 1-3 cm stykker, rod fjernet
125 g.olie
2 kyllinge bullionterning
1 tsk. med top: knust chilli uden kerner
0.5 tsk.sort stødt peber med top til de gule ærter
0.5 tsk.sort stødt peber med top til hvidkålen
2 spsk.timian
1 spsk.basilikum
1 spsk.estragon til hvidkålen
9 ds.tun i vand
1 posemøllerens gule ærter
2 poser450 g frosne fine ærter
2 x 500 g farvede spagetti skruer
 Hvid sovsejævner
 


Opskrift:

Gule ærter med tun og grønne ærter:
50 g olie og alle grøntsager undtagen hvidkål kommes i en 9 liters gryde. Det fylder den næsten helt op. Løg, porer, kartofler og gulerødder nederst. Grøntsagerne koges en tredjedel ned. Derefter kommes de 9 dåser tun oven på, vandet siet fra, og det hele koges videre til grøntsagerne kun fylder ½ af gryden. Der vendes en gang imellem. Gryden varmes op på fuldt styrke, derefter ½ styrke i alt 2 timer for hele processen, også den nedenunder. Derefter slukkes retten.
Når grøntsagerne er kogt kommes 3 liter vand oveni. Så nu er gryden nærmest fyldt igen. Alle krydderier undtagen etragon kommes i sammen med kyllinge bullion'en.
Der skrues op på fuld varme i et kvarter. Derefter ½ varme. Der vendes et par gange. Når suppen begynder at småkoge kommes møllerens gule ærter i og røres ud. Derefter de 2 poser grønne frosne ærter. De gule ærter med tun og grønne ærter koges op og så slukkes der.

Hvidkål i jævnet estragon sovs:
Samtidigt med de gule ærter kommes 50 g olie i den anden gryde (4,5 liter) og det opskårne hvidkål kommes i. Nu er gryden næsten fuld. Varmes op ved fuld varme i 20 minutter, derefter ½ varme. Koges ned til ½ størrelse, vendes en gang i mellem under processen. Derefter hældes 2 liter vand, en terning kyllinge bullion, peber og estragon i. Nu er gryden næsten fuld igen. Varmes op i et kvarter ved fuld varme, derefter ½ varme. Når vandet koger jævnes det med hvid sovsejævner (kun til hvidkålen). Når sovsen er kogt jævn slukkes retten.

Spagetti skruer:
Efter ca 1½ time varmes vand til spagettiskruer. Der kommes lidt olie ved (25 g). Når det koger kommes spagettiskruerne i og koges så længe der står på posen.

Servering:
Serveres med knuste knækbrød i bunden af dyb tallerken. Derover spagetti skruer, gule ærter med tun og ærter. Øverst hvidkål i estragon sovs.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 2672 gange,
og udskrevet 21 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu