Gule ærter med tun, ærter+kogt hvidkål i estragon
Hovedingrediens : Bælgplanter - Gule ærter Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : John BIrger Nielsen Indsendt : Red : |
|
|
50 g olie og alle grøntsager undtagen hvidkål kommes i en 9 liters gryde. Det fylder den næsten helt op. Løg, porer, kartofler og gulerødder nederst. Grøntsagerne koges en tredjedel ned.
Derefter kommes de 9 dåser tun oven på, vandet siet fra, og det hele koges videre til grøntsagerne kun fylder ½ af gryden. Der vendes en gang imellem. Gryden varmes op på fuldt styrke, derefter ½ styrke i alt 2 timer for hele processen, også den nedenunder. Derefter slukkes retten. Når grøntsagerne er kogt kommes 3 liter vand oveni. Så nu er gryden nærmest fyldt igen. Alle krydderier undtagen estragon kommes i sammen med kyllingebouillon. Der skrues op på fuld varme i et kvarter. Derefter ½ varme. Der vendes et par gange. Når suppen begynder at småkoge kommes møllerens gule ærter i og røres ud. Derefter de 2 poser grønne frosne ærter. De gule ærter med tun og grønne ærter koges op og så slukkes der. Hvidkål i jævnet estragon sovs: Samtidigt med de gule ærter kommes 50 g olie i den anden gryde (4,5 liter) og det opskårne hvidkål kommes i. Nu er gryden næsten fuld. Varmes op ved fuld varme i 20 minutter, derefter ½ varme. Koges ned til ½ størrelse, vendes en gang i mellem under processen. Derefter hældes 2 liter vand, en bouillonterning, peber og estragon i. Nu er gryden næsten fuld igen. Varmes op i et kvarter ved fuld varme, derefter ½ varme. Når vandet koger jævnes det med hvid sovsejævner (kun til hvidkålen). Når sovsen er kogt jævn slukkes retten. Spaghettiskruer: Efter ca 1½ time varmes vand til spaghettiskruer. Der kommes lidt olie ved (25 g). Når det koger kommes spaghettiskruerne i og koges så længe der står på posen. Servering: Serveres med knuste knækbrød i bunden af dyb tallerken. Derover spaghetti skruer, gule ærter med tun og ærter. Øverst hvidkål i estragon sovs. |
|
Opskriften er vist 3864 gange,
og udskrevet 77 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne