mellemstore løg skåret i små stykker3 mellemstore løg skåret i små stykker
3
porrer skåret i skiver3 porrer skåret i skiver
1000
g.
kartofler renset og hver kartoffel skåret i 4 både med skræl1000 g. kartofler renset og hver kartoffel skåret i 4 både med skræl
2
tomater2 tomater
1
grønt peber1 grønt peber
3
stilke
bladselleri3 stilke bladselleri
2
store gulerødder skrællet og skåret i skiver2 store gulerødder skrællet og skåret i skiver
450
g.
champignon450 g. champignon
1
iceberg salat skåret i 1 – 3 cm stykker, rod fjernet1 iceberg salat skåret i 1 – 3 cm stykker, rod fjernet
1
hvidkål delt og skåret i 1-3 cm stykker, rod fjernet1 hvidkål delt og skåret i 1-3 cm stykker, rod fjernet
125
g.
olie125 g. olie
2
kyllinge bullionterning2 kyllinge bullionterning
1
tsk. med top: knust chilli uden kerner1 tsk. med top: knust chilli uden kerner
0.5
tsk.
sort stødt peber med top til de gule ærter0.5 tsk. sort stødt peber med top til de gule ærter
0.5
tsk.
sort stødt peber med top til hvidkålen0.5 tsk. sort stødt peber med top til hvidkålen
2
spsk.
timian2 spsk. timian
1
spsk.
basilikum1 spsk. basilikum
1
spsk.
estragon til hvidkålen1 spsk. estragon til hvidkålen
9
ds.
tun i vand9 ds. tun i vand
1
pose
møllerens gule ærter1 pose møllerens gule ærter
2
poser
450 g frosne fine ærter2 poser 450 g frosne fine ærter
2
x 500 g farvede spagetti skruer2 x 500 g farvede spagetti skruer
Hvid sovsejævner Hvid sovsejævner
Opskrift:
Gule ærter med tun og grønne ærter:
50 g olie og alle grøntsager undtagen hvidkål kommes i en 9 liters gryde. Det fylder den næsten helt op. Løg, porer, kartofler og gulerødder nederst. Grøntsagerne koges en tredjedel ned. Derefter kommes de 9 dåser tun oven på, vandet siet fra, og det hele koges videre til grøntsagerne kun fylder ½ af gryden. Der vendes en gang imellem. Gryden varmes op på fuldt styrke, derefter ½ styrke i alt 2 timer for hele processen, også den nedenunder. Derefter slukkes retten.
Når grøntsagerne er kogt kommes 3 liter vand oveni. Så nu er gryden nærmest fyldt igen. Alle krydderier undtagen etragon kommes i sammen med kyllinge bullion'en.
Der skrues op på fuld varme i et kvarter. Derefter ½ varme. Der vendes et par gange. Når suppen begynder at småkoge kommes møllerens gule ærter i og røres ud. Derefter de 2 poser grønne frosne ærter. De gule ærter med tun og grønne ærter koges op og så slukkes der.
Hvidkål i jævnet estragon sovs:
Samtidigt med de gule ærter kommes 50 g olie i den anden gryde (4,5 liter) og det opskårne hvidkål kommes i. Nu er gryden næsten fuld. Varmes op ved fuld varme i 20 minutter, derefter ½ varme. Koges ned til ½ størrelse, vendes en gang i mellem under processen. Derefter hældes 2 liter vand, en terning kyllinge bullion, peber og estragon i. Nu er gryden næsten fuld igen. Varmes op i et kvarter ved fuld varme, derefter ½ varme. Når vandet koger jævnes det med hvid sovsejævner (kun til hvidkålen). Når sovsen er kogt jævn slukkes retten.
Spagetti skruer:
Efter ca 1½ time varmes vand til spagettiskruer. Der kommes lidt olie ved (25 g). Når det koger kommes spagettiskruerne i og koges så længe der står på posen.
Servering:
Serveres med knuste knækbrød i bunden af dyb tallerken. Derover spagetti skruer, gule ærter med tun og ærter. Øverst hvidkål i estragon sovs.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 2988 gange, og udskrevet 45 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider