Blost (hyldeblomstdrik)

Blost (hyldeblomstdrik), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 32 Liter

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Kolde drikke

Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Jon Lykke

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
300 hyldeblomstskærme
20 l.kogende vand
18 kg.sukker
15 citroner
450 g.citronsyre
1 flaskeAtamon
 
Opskrift:
Den groveste stilk klippes af skærmene, som kommes i et kar eller tilsvarende, der kan rumme minimum 40 liter (så kan man røre uden at svine). Citronerne vaskes og skrælles, og skrællen gemmes. Herefter skæres det unødige beskyttende lag af citronerne, så det stort set kun er kød og skræl, der ender i karet. Herefter skæres citronerne i både, som presses idet man smider dem i karet.

Citronskrællerne koges sammen med første portion vand, så der trækkes så meget citronsaft ud som muligt, og al det kogende vand og skrællerne hældes over citronerne. Herefter tilsættes al sukkeret og citronsyren, hvorved temperaturen kommer langt nok ned til at hyldeblomstskærmene kan tilsættes. Note: Det er vigtigt ikke at hælde kogende vand direkte på hyldeblomstskærmene, for så tager de skade.

Der røres godt rundt, så al sukkeret kommer i bevægelse. Herefter stilles karet overdækket og relativt køligt i 5 dage, hvor der dagligt røres i lemonaden, så al sukkeret bliver opløst. Jeg grov-sier først igennem en pastasi eller tilsvarende, og herefter igennem stofmateriale, der sikrer at alle smådyr og urenheder filtreres fra. Og lad blosten løbe ud i et rent kar / gryder, så det er nemt at hælde på flaske.

Så skal opbevaringsmaterialet gøres klar. Man siger ”1 spsk. Atamon per liter”, men den bedste måde er at rengøre de tilegnede flasker grundigt i varmt vand, og derefter skylle dem indvendigt med Atamon, og lade dem dryppe af. Atamonen der løber ud kan genbruges.

Lemonaden hældes på flasker (eller i dunke), og stilles kølig og mørkt. Et voilá; du har Blost. God fornøjelse 😊.

Tips:

Noter: - Blandingsforhold er ca. 1/8, og saften kan holde sig i op til et år. - Husk at rengøre kar og opbevaring grundigt, inden produktionen, da saften eller kan blive dårlig.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hyldeblomstsaft

karakterer:
Opskriften er vist 5430 gange,
og udskrevet 83 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu