Sund æggekage med kylling, grønt og tomatsauce

Sund æggekage med kylling, grønt og tomatsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
pers. 4 pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Kylling - Diverse kylling

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : tobnice

Indsendt :      Red:

Sund æggekage med kylling, grønt og tomatsauce, billede 4 Sund æggekage med kylling, grønt og tomatsauce, billede 1 Sund æggekage med kylling, grønt og tomatsauce, billede 2 Sund æggekage med kylling, grønt og tomatsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Æggekage:
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Snackpeber, rød 1 mellem Snackpeber vejer ca 125 gram renset vægt.
3 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
200 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
   
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 bdt Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
  Tomatsauce:
10 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Lidt Basilikum, tørret
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Æggekage:
Snit/hak grøntsagerne og svits dem 5 min. på en pande i lidt olivenolie.
Tilsæt kylling skåret i tern og lad dem stege med et par minutter og hæld det i et mindre ildfast fad.

Pisk æg, mælk, salt peber og purløg sammen. Hæld æggemassen over grøntsager og kylling.

Bag æggekagen i ca. 15 min (eller til æggen ser gennembagt og gylden ud) ved 200 grader midt i ovnen.


Tomatsauce:
Hak tomaterne groft og løgene fint.
Lad løg og hvidløg svitse kort i en kasserolle og tilsæt tomaterne, eventuelt lidt tørret basilikum samt salt og peber.
Lad det småkoge/simre i 15 min imens æggekagen er i ovnen, til tomaterne er blevet kogt ud til en mere jævn sauce.

Tips:

Saucen er tænkt til at hælde over æggekagen, når den serveres på tallerkenen.


karakterer:
Opskriften er vist 37831 gange,
og udskrevet 337 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6210 (1478 kcal)
KJ pr. pers. 1552 (369 kcal)
Vægt ialt 2892 gram
Vægt pr. pers. 723 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 214 KJ (51 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 1.5 gram
Kulhydrat 6.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Amalie   -  2016-01-07 16:39:19
Fantastisk æggekage 👌🏻