| 
							
						
      					 | 
      					  | 
      					Æggekage:
     						 | 
    						 
								
      					| 2 | 
      					 | 
      					      									
      									Løg, pillet vægt2  Løg, pillet vægt             						1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 2 | 
      					 | 
      					      									
      									Snackpeber, rød2  Snackpeber, rød             						1 mellem Snackpeber vejer ca 125 gram renset vægt.
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 3 | 
      					 | 
      					      									
      									Porre, renset vægt3  Porre, renset vægt             						1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.  
 
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					 | 
      					      									
      									Olivenolie  Olivenolie             						Mål/Vægt  
1 tsk. 5 gram  
1 spsk. 14 gram  
1 dl. 90 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					  | 
      					 
     						 | 
    						 
								
      					| 200 | 
      					gram | 
      					      									
      									Kyllingefilet uden skind og ben200 gram Kyllingefilet uden skind og ben             						1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					  | 
      					 
     						 | 
    						 
								
      					| 4 | 
      					 | 
      					      									
      									Æg M/L, hele4  Æg M/L, hele             						1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 1 | 
      					dl. | 
      					      									
      									Mælk1 dl. Mælk             						1 tsk. 5 gram  
1 spsk. 15 gram  
1 dl. 100 gram  
 
Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					 | 
      					      									
      									Salt  Salt             						1 tsk. 4 gram  
1 spsk. 12 gram  
1 dl. 80 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					 | 
      					      									
      									Peber  Peber             						1 tsk. 3 gram  
1 spsk. 8 gram  
1 dl. 55 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 1 | 
      					bdt | 
      					      									
      									Purløg, frisk1 bdt Purløg, frisk             						1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					  | 
      					 
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					  | 
      					Tomatsauce:
     						 | 
    						 
								
      					| 10 | 
      					 | 
      					      									
      									Tomater, friske10  Tomater, friske             						1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 2 | 
      					 | 
      					      									
      									Løg, pillet vægt2  Løg, pillet vægt             						1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 3 | 
      					fed | 
      					      									
      									Hvidløg3 fed Hvidløg             						Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					 | 
      					      									
      									Salt  Salt             						1 tsk. 4 gram  
1 spsk. 12 gram  
1 dl. 80 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					 | 
      					      									
      									Peber  Peber             						1 tsk. 3 gram  
1 spsk. 8 gram  
1 dl. 55 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					Lidt | 
      					Basilikum, tørret Lidt Basilikum, tørret
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					 | 
      					      									
      									Olivenolie  Olivenolie             						Mål/Vægt  
1 tsk. 5 gram  
1 spsk. 14 gram  
1 dl. 90 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					  | 
      					 
     						 | 
    						 
								 
 |  | 
 Æggekage: 
Snit/hak grøntsagerne og svits dem 5 min. på en pande i lidt olivenolie. 
Tilsæt kylling skåret i tern og lad dem stege med et par minutter og hæld det i et mindre ildfast fad.  
 
Pisk æg, mælk, salt peber og purløg sammen.
Hæld æggemassen over grøntsager og kylling. 
 
Bag æggekagen i ca. 15 min (eller til æggen ser gennembagt og gylden ud) ved 200 grader midt i ovnen. 
 
 
Tomatsauce: 
Hak tomaterne groft og løgene fint. 
Lad løg og hvidløg svitse kort i en kasserolle og tilsæt tomaterne, eventuelt lidt tørret basilikum samt salt og peber. 
Lad det småkoge/simre i 15 min imens æggekagen er i ovnen, til tomaterne er blevet kogt ud til en mere jævn sauce.
 
  Tips:
  Saucen er tænkt til at hælde over æggekagen, når den serveres på tallerkenen. 
  
 
 |