Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kuller i spinatsvøb med klassisk fiskesauce

Kuller i spinatsvøb med klassisk fiskesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Kuller

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kuller i spinatsvøb med klassisk fiskesauce, billede 4 Kuller i spinatsvøb med klassisk fiskesauce, billede 1 Kuller i spinatsvøb med klassisk fiskesauce, billede 2 Kuller i spinatsvøb med klassisk fiskesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Babyspinat, frisk
   
800 gram Kullerfilet uden skind
0.5 bundt Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Fiskesauce:
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
400 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Beklæd et smurt ildfast fad med halvdelen af spinatbladene.

Kullerfileterne skæres i tern på ca. 2x2 cm. Vendes i lidt smør i en gryde, sammen med 1/2 bundt frisk basilikum, lidt hvidløg efter behag, salt og peber. Fordel fisken i de fire skåle og overdæk med resten afspinatbladene.

Læg en smørklat i hver skål og bag dem i en varm alm. ovn på 180 grader C i ca. 5-7 minutter.

Fiskesauce:
Skær skalotteløgene i fine tern og sautér dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, fiskefond og evt. lidt citronsaft og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløde og lade det igen koge ind til 2/3 del. Smag til med salt og peber og jævn evt. med lidt maizena.

Skær gulerødderne på skrå i tynde skiver. Sauter dem på en pande i lidt olie i ca. 3-4 min. Tilsæt hakket purløg, salt og peber.

Server retten med ris, pasta eller små kartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 45198 gange,
og udskrevet 1105 gange.


Energi:
KJ total 12499 (2976 kcal)
KJ pr. Pers. 3124 (744 kcal)
Vægt ialt 3208 gram
Vægt pr. Pers. 802 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 389 KJ (92 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 7.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2009-02-21 10:57:50
Det er ikke en fejl at der står smør to gange ved fisken, det første er til gryden og det andet er til at lægge over spinaten. Men det er lidt syndt at vende fisken i gryden, den går fuldstændig i stykker, og den kan lægges på spinaten rå i portionsstykker.