Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Saftig stegt kalkun

Saftig stegt kalkun, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : bitten

Indsendt :





Ingredienser:
 Kalkun ikke under 4,6 kg
1 kg.flæskefars helst den fede 22%
0.5-1 kg.chamopignon
 fløde
 rasp
1 æg
 salt
 peber
 


Opskrift:

rengør kalkunen,gnid den indvendig med salt.
Rør en farsen med rasp, æg salt og peber, rør skivede champignons i.
Fyld kalkunen med farsen, husk også under halsskindet, må gerne overfyldes da champignon svinder ved stegning. Kalkunen lukkes med kødnåle, og gnides udvendig med salt.
Læg kalkunen i bradepanden, pak den ind i et gammel viskestykke opvredet i olie.
Steg kalkunen ved ca 100 -120 grader.
Stegetid 6 - 8 timer.
Hvis man ikke synes kalkunen er stegt gylden som ønsket, tages viskestykket af de sidste 10 og temp. i ovnen sættes på 210 grader.
Hvis der er megen væde (sky) fra kalkunen sies det fra undervejs, så stegen ikke står og sopper. Sauce: svits indmaden i en gryde, husk salt og peber, hæld væde ved, tilsæt en porre i store stykker og lad det hele simre til der er en kraftig fond. Skyen sies, koges op med fløde og tilsmages med ribsgele. En herreret, af dem med nogle kalorier i, men ikke flere end det kan forsvares til julemiddagen.

Tips:

jeg lærte af en kalkunfarmer, men skal aldrig købe kalkuner under 4500 gram, så er der for meget knogle i forhold til kød. Glem alt om at gemme viskestykke til andre tider, det er bare ubrueligt, derfor er det godt med et gammel udslidt viskestykke




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)

Opskriften er vist 9687 gange,
og udskrevet 74 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu