|
| | Kalkun ikke under 4,6 kg Kalkun ikke under 4,6 kg | 1 | kg. | flæskefars helst den fede 22%1 kg. flæskefars helst den fede 22% | 0.5-1 | kg. | chamopignon0.5-1 kg. chamopignon | | | fløde fløde | | | rasp rasp | 1 | | æg 1 æg | | | salt salt | | | peber peber | | | |
| |
rengør kalkunen,gnid den indvendig med salt.
Rør en farsen med rasp, æg salt og peber, rør skivede champignons i.
Fyld kalkunen med farsen, husk også under halsskindet, må gerne overfyldes da champignon svinder ved stegning. Kalkunen lukkes med kødnåle, og gnides udvendig med salt.
Læg kalkunen i bradepanden, pak den ind i et gammel viskestykke opvredet i olie.
Steg kalkunen ved ca 100 -120 grader.
Stegetid 6 - 8 timer.
Hvis man ikke synes kalkunen er stegt gylden som ønsket, tages viskestykket af de sidste 10 og temp. i ovnen sættes på 210 grader.
Hvis der er megen væde (sky) fra kalkunen sies det fra undervejs, så stegen ikke står og sopper. Sauce: svits indmaden i en gryde, husk salt og peber, hæld væde ved, tilsæt en porre i store stykker og lad det hele simre til der er en kraftig fond. Skyen sies, koges op med fløde og tilsmages med ribsgele. En herreret, af dem med nogle kalorier i, men ikke flere end det kan forsvares til julemiddagen.
Tips:
jeg lærte af en kalkunfarmer, men skal aldrig købe kalkuner under 4500 gram, så er der for meget knogle i forhold til kød.
Glem alt om at gemme viskestykke til andre tider, det er bare ubrueligt, derfor er det godt med et gammel udslidt viskestykke
|