Langtidsstegt kalkun

Langtidsstegt kalkun, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : bitten

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kalkun ikke under 4,6 kg
1 kg.flæskefars helst den fede 22%
0.5-1 kg.chamopignon
 fløde
 rasp
1 æg
 salt
 peber
 
Opskrift:
rengør kalkunen, gnid den indvendig med salt.

Rør en farsen med rasp, æg salt og peber, rør skivede champignons i.
Fyld kalkunen med farsen, husk også under halsskindet, må gerne overfyldes da champignon svinder ved stegning. Kalkunen lukkes med kødnåle, og gnides udvendig med salt.

Læg kalkunen i bradepanden, pak den ind i et gammel viskestykke opvredet i olie.


Steg kalkunen ved ca 100 -120 grader.
Stegetid 6 - 8 timer.
Hvis man ikke synes kalkunen er stegt gylden som ønsket, tages viskestykket af de sidste 10 og temp. i ovnen sættes på 210 grader.

Hvis der er megen væde (sky) fra kalkunen sies det fra undervejs, så stegen ikke står og sopper.

Sauce:
svits indmaden i en gryde, husk salt og peber, hæld væde ved, tilsæt en porre i store stykker og lad det hele simre til der er en kraftig fond. Skyen sies, koges op med fløde og tilsmages med ribsgele. En herreret, af dem med nogle kalorier i, men ikke flere end det kan forsvares til julemiddagen.

Tips:

jeg lærte af en kalkunfarmer, men skal aldrig købe kalkuner under 4500 gram, så er der for meget knogle i forhold til kød. Glem alt om at gemme viskestykke til andre tider, det er bare ubrugeligt, derfor er det godt med et gammel udslidt viskestykke





karakterer:
Opskriften er vist 17101 gange,
og udskrevet 154 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu