ost (gruyere eller comte)3-400 g. ost (gruyere eller comte)
Opskrift:
Skræl løgene og skær dem i tynde skiver. Svits dem langsomt i rigeligt smør, til de er brune og karamelliserede. Det tager tid, Vend dem undervejs og sørg for, at de ikke brænder på.
Skær fluten i skiver og tør dem i ovnen ved 180 grader til de er helt tørre.
Når løgene har den rette farve, drysses mel over, bages igennem et øjeblik og tilsæt så bouillonen. Læg timian, laurbærblade og hel peber i et stykke gase (eller et te/kaffe filter)og læg det i suppen. Tilsæt hvidvin og cognac. Lad suppen simre i 15-20 min. Fjern gaseposen og smag til med sherryeddike.
Fordel suppen i portionsskåle, dæk overfladen med tør flutes og drys med revet ost. Gratiner under grillen i ovnen til osten er gylden og begynder at boble.