Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hvidvinsdampet torsk på bund af squash og basilikum

Hvidvinsdampet torsk på bund af squash og basilikum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet med skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hvidvinsdampet torsk på bund af squash og basilikum, billede 4 Hvidvinsdampet torsk på bund af squash og basilikum, billede 1 Hvidvinsdampet torsk på bund af squash og basilikum, billede 2 Hvidvinsdampet torsk på bund af squash og basilikum, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Torskefilet med skind
2 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
2 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 bdt. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.


Opskrift:

Torsk:
Krydre torskefiletterne med salt og lidt peber (eller andre krydreurter efter behag) og stil dem køligt i 20 min. inden tilberedning. Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken.

I en stor (sauté) pande, lægges en tallerken, med bunden opad. Skær filetten i portionsstykker og placer dem oven på tallerkenen. Hæld hvidvin i bunden, læg låg på gryden og damp portionsstykkerne i ca. 5 min. indtil kødet er mælkehvidt. Lige inden servering fjernes skindet og der krydres med lidt salt.

Sauce:
Tag torsken op af gryden og lad den hvile indpakket. Tilsæt fiskefond og fløde og lad det reducere til det halve. Smag til med salt og peber.

Bund:
Skær squash og et lille løg i fine tern. Fjern kernerne fra tomaterne og skær kødet i strimler. Det hele svitses i lidt olie i ca. 2 min. Tilsæt til sidst friske basilikumblade og smag til med salt og peber.

Serveres med nye kartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 22685 gange,
og udskrevet 537 gange.


Energi:
KJ total 4800 (1142 kcal)
KJ pr. Pers. 1200 (285 kcal)
Vægt ialt 1937 gram
Vægt pr. Pers. 484 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 247 KJ (58 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 2.3 gram
Kulhydrat 1.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu