svinefars (el. kyllingefars)500 g. svinefars (el. kyllingefars)
1
stort æg1 stort æg
1
mellemstort løg1 mellemstort løg
Evt.
1 forårsløg Evt. 1 forårsløg
1.5-2
dl.
mælk1.5-2 dl. mælk
2-3
spsk.
hvedemel2-3 spsk. hvedemel
2-3
spsk.
rasp2-3 spsk. rasp
1
stor spsk. havregryn1 stor spsk. havregryn
Salt Salt
peber peber
Skjul (bund af rodfrugter): Skjul (bund af rodfrugter):
5-6
mellemstore kartofler5-6 mellemstore kartofler
3
gulerødder3 gulerødder
3
pastinakker3 pastinakker
2
porrer2 porrer
1
terning grøntsags- el. klar buillon1 terning grøntsags- el. klar buillon
5
dl.
vand5 dl. vand
Salt Salt
peber peber
Opskrift:
Bland alle ingredienser til frikadellefarsen sammen i en skål. Løg hakkes fint og tilsættes samt salt og peber efter velbehag.
Alle rodfrugter renses, skrælles og skæres i tern på ca. 2x2 cm. Bland dem sammen i et ildfast fad og hæld 0,5 L vand med buillon ovenpå rodfrugterne. Tilsæt salt og peber.
Sæt rodfrugterne i ovnen på midterste rille i ca. 25 min. på 200 grader (varmluft).
Herefter tager du fadet ud og former frikadeller af farsen og lægger dem jævnt fordelt mellem hinanden oven på bunden af rodfrugter.
Sæt fadet i ovnen igen i ca. 25 minutter på 200 grader, eller til frikadellerne er gennemstegte og flotte gyldne.
Velbekomme! :)
Tips:
Bruger du kyllingefars, skal du passe på med at tilsætte for meget væske, da kyllingefars er mindre fast end svinefars.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3
(2 stemmer)
Opskriften er vist 9876 gange, og udskrevet 87 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider