Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Svinemørbrad på sommergratin

Svinemørbrad på sommergratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Svinemørbrad på sommergratin, billede 4 Svinemørbrad på sommergratin, billede 1 Svinemørbrad på sommergratin, billede 2 Svinemørbrad på sommergratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Svinemørbrad, afpudset
1 spsk Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
500 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
1 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
300 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
600 gram Kartofler nye
5 dl. Mornaysauce 5% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Svinemørbraden befries for sener og skæres i 4 elller 6 små medailloner, som trykkes med hånden på skærefladen til de er ca. 2-3 cm tykke. De steges på varm pande i ca. 6 min på hver side. Krydres med salt og peber.


De hvide asparges skrælles fra top mod bund, og den nederste træde ende knækkes af. Asparges og forårsløg skæres i små stykker, gulerødderne skæres i tern og kartoflerne kvartes.

I et smurt ildfast fad kommes grøntsagerne og kartoflerne, der er krydret med salt og peber, derpå hældes mornaysaucen. Det bages ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 40 min.

Medaillonerne opvarmes 5 min. før servering på gratinen.

Tips:

Friske sommergrøntsager kan bruges efter valg.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (10 stemmer)

Opskriften er vist 78709 gange,
og udskrevet 2859 gange.


Energi:
KJ total 9102 (2167 kcal)
KJ pr. Pers. 2275 (541 kcal)
Vægt ialt 2800 gram
Vægt pr. Pers. 700 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 325 KJ (77 kcal)
Protein 8.1 gram
Fedt 2.2 gram
Kulhydrat 6.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mia  -  2008-08-14 20:52:01
Super lækker ret, og nem at lave!! Virkelig en succes her, både for bedsteforældre og ungerne :o)


Per  -  2008-05-03 10:33:18
Syntes ikke at kartoflerne ville blive ordentlig møre, gav dem ellers 20 min mere og det var ellers små nye kartofler. Tror kartoflerne skal skæres mindre ud end i kvarte, små tern eller skiver.


hoste  -  0000-00-00 00:00:00
fremragende gratin. kanbruges til mange forskellige slags kød.gæsterne er vilde med den.