Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Svinemørbrad på sommergratin

Svinemørbrad på sommergratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Svinemørbrad på sommergratin, billede 4 Svinemørbrad på sommergratin, billede 1 Svinemørbrad på sommergratin, billede 2 Svinemørbrad på sommergratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Svinemørbrad, afpudset
1 spsk Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
500 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
1 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
300 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
600 gram Kartofler nye
5 dl. Mornaysauce 5% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Svinemørbraden befries for sener og skæres i 4 elller 6 små medailloner, som trykkes med hånden på skærefladen til de er ca. 2-3 cm tykke. De steges på varm pande i ca. 6 min på hver side. Krydres med salt og peber.


De hvide asparges skrælles fra top mod bund, og den nederste træde ende knækkes af. Asparges og forårsløg skæres i små stykker, gulerødderne skæres i tern og kartoflerne kvartes.

I et smurt ildfast fad kommes grøntsagerne og kartoflerne, der er krydret med salt og peber, derpå hældes mornaysaucen. Det bages ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 40 min.

Medaillonerne opvarmes 5 min. før servering på gratinen.

Tips:

Friske sommergrøntsager kan bruges efter valg.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (10 stemmer)

Opskriften er vist 81681 gange,
og udskrevet 3259 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mia  -  2008-08-14 20:52:01
Super lækker ret, og nem at lave!! Virkelig en succes her, både for bedsteforældre og ungerne :o)


Per  -  2008-05-03 10:33:18
Syntes ikke at kartoflerne ville blive ordentlig møre, gav dem ellers 20 min mere og det var ellers små nye kartofler. Tror kartoflerne skal skæres mindre ud end i kvarte, små tern eller skiver.


hoste  -  0000-00-00 00:00:00
fremragende gratin. kanbruges til mange forskellige slags kød.gæsterne er vilde med den.