Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Langtidsstegt And på gasgrill

Langtidsstegt And på gasgrill, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Ænder - And hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : JJ

Indsendt :




Ingredienser:
3-4 kg.And
3-4 æbler
2-3 appelsiner
100 g.nødder/mandler
2 friske chili
3-4 løg/rødløg
 Salt
 Peber
 Honning
 Vand
 Rosmaring og Timian
 Rodfrugter
 Porrer
 Seleri
 Hvidløg
 Laurbærblade
2 dl.Rødvin
 Ribsgele
 Lidtfløde
 


Opskrift:

Dagen før:
Anden renses godt indeni og udenpå, sørg for at fjerne blodrester etc. Skær Gumpen af, med mindre du selvfølgelig godt kan lide den.
Fjern posen med indmad og gem indholdet til at lave sovs.
Marinade:
6-8 dl. vand(Mælk) blandes op med 50 gr. salt, 2-3 spiseskefulde honning og en presset appelsin.
Læg anden i en pose og hæld marinaden i.
Stil den i køleskabet og vend den et par gange inden du skal bruge den.

Fyld til Anden:
Hak 2-3 løg, æblerne, appelsinen, nødderne/mandlerne, 2-3 fed hvidløg og Chilien og kom godt med salt & Peber, samt Rosmarin og Timian på en pande og svits det af eventuelt i lidt andefedt, som findes på anden. Lad det småsimre i ca. 5 minutter.
Gem eventuelt æbleskrællerne til sovsen.

And stegt på gasgrillen:
Tag anden op af posen og skyld marinaden af.
Gnid godt med salt og friskkværnet peber både indeni og udenpå. Fyld fyldet i anden og sy anden sammen.
Stik spyddet igennem anden og ud på grillen med den. Stil en foliebakke med vand under anden, så alt det gode drypper derned i. Læg hjerte, hals m.m i foliebakken.
Anden steges i 5-6 timer ved ca. 130-140 gr.
Et par timer før anden er færdig, begyndes på sovsen.

Sovs til anden:
Tag foliebakken med indvolde m.m ud og lad den køle af. eventuelt i køleskabet, hvis det skal gå stærkt.
Tag hjerte m.m op i en gryde med vand, sammen med rodfrugter, de resterende hakkede løg og hvidløg, selleri, laurbærblade, æblseskræller, porrer og rødvin godt med salt og peber.
Kog det hele i 1 times tid, hvorefter du hælder den gode væske fra foliebakken i. Væsken i foliebakken skulle nu gerne være så kold at det meste andefedt kan skrabes af hvis man ikke vil have det med i sovsen.
Lad det simre en halv times tid længere og hæld alt indholdet igennem en si og pres det godt igennem, så det alt den gode smag kommer med.
Sovsen smages til med ribsgele, salt og peber og eventult lidt fløde hvis du har det.

Anden skal lige hvile et kvarters tid inden du skærer den ud.
Når den har hvilet åbner du den og tager fyldet ud og putter det i en skål, så det kan serveres som tilbehør.



Tips:

Tilbehør til anden: Her anbefales de sædvanlige hvide aspargeskartofler, brune kartofler, rødkål, waldorfsalat, lidt surt, ribsgele, franske kartofler og selvfølgelig sovsen og fyldet fra anden. Velbekomme!




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (52 stemmer)

Opskriften er vist 66615 gange,
og udskrevet 1028 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mads Bo  -  2015-12-22 09:25:40
Et rigtigt dejligt fyld er peberkartofler: Kartoflerne koges i 10 min i forvejen, evt. dagen før, stilles koldt. Når anden skal kartoflerne skylles i koldt vand og derefter rulles i masser af groft knust peber, (kan købes i breve i supermarkedets), fyld kartoflerne evt. sammen med madæblebåde i anden, når anden er klar lægges indholdet i et fad og holdes under klæde til anden serveres, kartoflerne står perfekt til den fede and. Gos appetit.