Rids andebrystets fedtlag gitterformet(men pas på ikke at skære i kødet).
Kødet gnides med salt og peber - kom godt ned i skindet.
En pande varmes godt op og andebrysterne lægges med fedtsiden nedad og steges hårdt. Så vendes de, og også kødsiden steges kort og hurtigt.
Lægges i et smurt ovnfast fad.
Skal stå i ovnen ca. 40 minutter ved kun 80 grader.
Tages ud og hviler i stanniol i ca. 10. minutter.
De er nu rosa og saftige.
Sovsen laves - mens kødet hviler - af saft/fedt fra fadet, som blandes med fedtfattig fløde, ribsgele og smages til med salt og peber. Koges igennem og skal evt. jævnes med maizenamel.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.6
(8 stemmer)
Opskriften er vist 83380 gange, og udskrevet 827 gange.
Energi:
KJ total 7144 (1701 kcal)
KJ pr. Pers. 1786 (425 kcal)
Vægt ialt 1457 gram
Vægt pr. Pers. 364 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 490 KJ (116 kcal) Protein 16.9 gram Fedt 5.1 gram Kulhydrat 0.9 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Torben Ryberg - 2015-04-27 19:50:27 Skal have min 50-60 min + 10-15 min - 40 plus 10 min. Er alt for lidt og giver halvårs bryst
Torben Ryberg - 2015-04-27 19:47:59 For kort stegetid!! Virker halvårs efter 20 min + 10 min. Det skal have 30 min ved 80 grader varmluft
Per - 2014-11-14 09:10:05 Vi brugte andebryster på 300 gram, altså en halv gang stører end skrevet her, de skulle så lige have en halv gang længere tid :)
ernst - 2014-09-17 19:14:37 De kan vel sagtens stå i ovnen på 80 gr. hele dagen.
- 2013-10-07 17:00:14 Der skal stå 1/4 l. fedtfattig fløde :)
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider