Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Græsk gyros 02

Græsk gyros 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :





Ingredienser:
250 g.creme fraiche 9%
0.5 agurk
4-6 fedhvidløg
4-600 g.lammekød i strimler
1 spsk.olie
1 stort løg
1 hel squash
1 hel aubergine
10 cherrytomater
 Frisk rosmarin
0.25 tsk.hele spidskommen
1 bdt.grovbladet persille
 Salt
 peber
 


Opskrift:

Start med at lave Tzatziki.
Creme fraiche hældes i en skål.
Agurken rives, og det revne agurk vrides for vand.
Tilsæt det til creme fraiche sammen med 2 knuste hvidløg og ½ tsk. fint salt.
Aubergine, squash og løg skæres i 2x2 cm tern, og tomaterne halveres.
Kødet blandes med olie, rosmarin, spidskommen, salt og peber.
Knus så 2 til 4 hvidløg ved alt efter smag.
Fedtstof puttes på en pande, og kødet svitses akkurat, så det har farve på alle sider.
Tag kødet af, og svits grøntsagerne ved høj varme, så de ikke bare begynder at koge.
Efter 5 minutter tilsættes kødet, og det hele varmer igennem yderligere 5 minutter.
Server med frisk persille drysset over.

Tips:

Serveres med ris. Persillen kan evt. røres i risene lige inden servering, og så undlades persillen på pandekødet. Man kan med succes spice gyros op med f.eks. peberfrugt og sukkerærter. Tzatziki bør ikke laves i alt for god tid, da hvidløget vil intensivere smagen, jo længere det står. Jeg laver det lige inden den øvrige tilberedning, og så står det i køleskabet indtil servering. Hvis man er bange for, at gyrosen bliver for tør, kan man hælde ½ dl. fløde 38% ved de sidste 30 sekunder. Lammekødet kan fint erstattes med f.eks. oksestrimler til stroganoff, men det er vigtigt, at det kun lynsteges.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (14 stemmer)

Opskriften er vist 7610 gange,
og udskrevet 32 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu