Græsk gyros 02

Græsk gyros 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :     

Ingredienser:
250 g.creme fraiche 9%
0.5 agurk
4-6 fedhvidløg
4-600 g.lammekød i strimler
1 spsk.olie
1 stort løg
1 hel squash
1 hel aubergine
10 cherrytomater
 Frisk rosmarin
0.25 tsk.hele spidskommen
1 bdt.grovbladet persille
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Start med at lave Tzatziki.
Creme fraiche hældes i en skål.
Agurken rives, og det revne agurk vrides for vand.
Tilsæt det til creme fraiche sammen med 2 knuste hvidløg og ½ tsk. fint salt.
Aubergine, squash og løg skæres i 2x2 cm tern, og tomaterne halveres.
Kødet blandes med olie, rosmarin, spidskommen, salt og peber.
Knus så 2 til 4 hvidløg ved alt efter smag.
Fedtstof puttes på en pande, og kødet svitses akkurat, så det har farve på alle sider.
Tag kødet af, og svits grøntsagerne ved høj varme, så de ikke bare begynder at koge.
Efter 5 minutter tilsættes kødet, og det hele varmer igennem yderligere 5 minutter.
Server med frisk persille drysset over.

Tips:

Serveres med ris. Persillen kan evt. røres i risene lige inden servering, og så undlades persillen på pandekødet. Man kan med succes spice gyros op med f.eks. peberfrugt og sukkerærter. Tzatziki bør ikke laves i alt for god tid, da hvidløget vil intensivere smagen, jo længere det står. Jeg laver det lige inden den øvrige tilberedning, og så står det i køleskabet indtil servering. Hvis man er bange for, at gyrosen bliver for tør, kan man hælde ½ dl. fløde 38% ved de sidste 30 sekunder. Lammekødet kan fint erstattes med f.eks. oksestrimler til stroganoff, men det er vigtigt, at det kun lynsteges.





karakterer:
Opskriften er vist 10803 gange,
og udskrevet 71 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu